Hvad skal jeg være opmærksom på, når jeg hyrer elektriker?

Det kan du læse omHvad koster en elektriker?Vær opmærksom på, at elektrikeren skal være autoriseretIndhent flere tilbud De fleste boligejere vil støde ind i situationer, hvor de har brug for en elektriker. Det kan for eksempel være, hvis der skal trækkes ny elektricitet, du mangler nye stikkontakter, du mangler nye …

Verificeret af fagekspert

De fleste boligejere vil støde ind i situationer, hvor de har brug for en elektriker. Det kan for eksempel være, hvis der skal trækkes ny elektricitet, du mangler nye stikkontakter, du mangler nye el-installationer eller lignende. Når du hyrer en elektriker, er det vigtigt, at vedkommende er autoriseret. Læs alt om, hvad du skal være opmærksom på, når du hyrer en elektriker samt hvad det koster.

Hvad koster en elektriker?

Det er svært at give et definitivt svar på, hvad en elektriker koster. Det skyldes, at prisen afhænger af en lang række faktorer som for eksempel:

  • Landsdel: der er store prisforskelle mellem landsdele i Danmark. Leveomkostningerne i storbyerne er højere end de mindre byer. Reelt betyder det, timeprisen for en elektriker i for eksempel København typisk vil være højere end i Sønderjylland for at kompensere for de højere leveomkostninger.
  • Firma: priser for en elektriker fra firma til firma vil ofte variere. Derfor anbefaler vi også, at du indhenter flere tilbud for at sikre den bedste pris.
  • Selvstændige og entrepriser: der er typisk forskel i prisen, hvis du vælger en selvstændig elektriker sammenlignet med hvis du vælger et entrepriseselskab. Et entrepriseselskab har mange faste udgifter som for eksempel medarbejdere som ikke er elektrikere sammenlignet med en selvstændig elektriker.

Der er således mange faktorer der spiller ind i prisen, og det bør du også have in mente, når du indhenter tilbud på en elektriker. Derfor kan det ikke siges definitivt, hvad en elektriker koster. Dog kan det siges, at en elektriker typisk koster 600-800 kr. + moms i timen. Prisen kan dog være højere eller lavere afhængigt af tidligere nævnte faktorer.

Vær opmærksom på, at elektrikeren skal være autoriseret

Når du indhenter tilbud på en elektriker, er det vigtigt, at vedkommende er autoriseret – i hvert fald hvis elektrikeren skal lave el-installationer. Hvorfor er det tilfældet? Fordi de danske myndigheder kræver, at en elektriker skal være autoriseret for at udføre el-installationer. Ellers vil det være at betragte som en ulovlig el-installation, hvis det er udført af en elektriker som ikke er autoriseret. Derfor er det vigtigt, at du vælger en autoriseret elektriker.

Indhent flere tilbud

Når du skal vælge en elektriker eller skal have udført arbejde af en autoriseret elektriker, er det altid en god idé at indhente flere tilbud. Der er flere måder, hvorpå du kan indhente flere tilbud på en elektriker. Dels kan du bruge forskellige tilbudservices online, hvor du indtaster oplysninger om opgaven og dine kontaktoplysninger, hvorefter servicen vil henvise til forskellige elektrikere.

Derudover er der også mulighed for selv at indhente flere tilbud. Du kan for eksempel blot gå på Google og søge efter elektrikere nær dig. Det kræver en smule mere arbejde, men man har i så fald mulighed for selv at vælge det bedste tilbud på en elektriker.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme den

Gennemsnitlig bedømmelse: / 5. Antal stemmer:

Ingen stemmer indtil videre! Vær den første til at bedømme denne artikel.

Da du fandt denne artikel nyttig...

Del artiklen, hvis du har lyst!

Vi beklager, at artiklen ikke var nyttig for dig

Lad os forbedre artiklen

Fortæl os, hvordan vi kan forbedre denne artikel?

Skriv en kommentar

Bemærk: Vi besvarer kun generelle spørgsmål til artiklens indhold i kommentarsporet. Hvis du ønsker at få behandlet din byggeopgave, kan du finde vores samarbejdspartner øverst på siden.