Gulvafslibning og gulvafhøvling

Afslibning og afhøvling kan give gulvet helt nyt liv til en forholdsvis lav pris. Gulvafslibning koster ca. 70-80 DKK per kvm. Prøv vores prisberegner for gulvafslibning og -afhøvling, læs om råd til opgaven og indhent et tilbud hos os.

Trænger gulvet i stuen, soveværelset eller hele huset til en kærlig hånd? Er der kommet ridser eller hakker i gulvet, så du ikke kan gå i gang med gulvafslibning med det samme?

I så fald kan du have brug for gulvafhøvling. For at finde en god gulvafhøvling pris er det dog vigtigt, at du ved, hvor og hvordan du skal lede og indhente tilbud.

I denne guide hjælper vi dig skridt-for-skridt videre, så du dels er klædt bedre på til at finde de bedste priser på gulvafhøvling, og dels så du kender mere til processen generelt.

Bestil 3 gratis tilbud på gulvafslibning / gulvafhøvling

For at få den bedste pris på gulvafslibning, anbefaler vi, at du benytter servicen fra 3byggetilbud.dk. Du får tre forskellige tilbud fra tre forskellige gulvfirmaer på gulvafslibning. Gratis, uforpligtende og med hurtigt svar. Du kan vælge, om du blot vil bruge tilbuddene som informative estimater og afvise alle tilbuddene, eller om du vil takke ja til et af tilbuddene.

3byggetilbud har siden år 2000 formidlet over 400.000 byggeopgaver og er således en af Danmarks største formidlere af byggetilbud. Når du indsender en opgave via 3byggetilbud.dk, udsteder de en gratis garanti på din opgave. Entreprisegarantien dækker fejl og mangler for op til 35.000 kroner for private, og 100.000 kroner på forenings- og erhvervsopgaver.

 • Tilbud i hele landet
 • 100% uforpligtende og hurtigt svar
 • Gratis entreprisegaranti på op til 35.000, som dækker fejl og mangler

Videoen nedenfor beskriver, hvordan servicen fra 3byggetilbud fungerer:

Hvad koster gulvafslibning og gulvafhøvling?

Prisen er noget af det, som de fleste af os kigger på som det allerførste. For hvad koster gulvafslibning og gulvafhøvling i det hele taget? Prisen afhænger en række faktorer såsom beliggenhed, herunder geografi, areal, gulvtype, afslibning og efterbehandling mv.

Nedenfor finder du vores prisberegner. Priserne bygger på et gennemsnit af udvalgte gulvfirmaers priser, som Gulvlaegger.dk har indsamlet:

De fleste firmaer tilbyder gulvafhøvling i forbindelse med efterfølgende gulvafslibning og eventuel overfladebehandling. Du kan dog være heldig at finde en leverandør, som tilbyder kun at stå for din gulvafhøvling, så du selv kan klare selve afslibningen, hvis du har mod på det.

Dog skal du være opmærksom på, at eftersom gulvafhøvling ikke er en af de dyreste opgaver at få udført, så skal du påregne, at de leverandører, som tilbyder afhøvling for sig selv, typisk vil kræve et minimum antal kvadratmeter, før de tager opgaven.

Du kan derfor med fordel overveje at bestille en håndværker til at klare både afhøvling og afslibning på én gang, hvormed din valgmuligheder blandt leverandører bliver væsentligt større.

Nedenfor finder du en oversigt over de gennemsnitlige kvadratmeterpriser for forskellige behandlinger. Husk, at tallene bygger på et gennemsnit, og at den endelige pris for en gulvafslibning vil afhænge af en række faktorer. Derfor vil prisberegneren og prisoversigten være forbundet med en vis usikkerhed. Hvis du vil have et præcist estimat for prisen, anbefaler vi, at du benytter formularen til 3byggetilbud øverst på siden.

BehandlingKvadratmeterpris alt inklusive
Gulvafslibning uden efterbehandling 79 DKK
Gulvafslibning inkl. 1 x Lud eller Olie (Hvid eller Natur)99 DKK
Gulvafslibning inkl. 1 x Lud + 3 x Sæbe (Hvid eller Natur)119 DKK
Gulvafslibning inkl. Hvid Lud & Hvid Olie109 DKK
Gulvafslibning inkl. 2 x Silke klar mat lak109 DKK
Gulvafslibning inkl. 3 × Silke klar mat lak119 DKK
Pris på afslibning af dørtrin og efterbehandling pr. stk.99 DKK
Pris på afslibning af trappetrin og efterbehandling pr. trin249 DKK
Pris på Gulvafhøvling inden Gulvafslibning39 DKK

Priseksempel på gulvafhøvling

Den eksakte pris på din opgave vil som sagt variere meget afhængig af opgavens type og omfang. I dette priseksempel har vi taget udgangspunkt i prisoverslag i hovedstadsområdet, hvilket betyder, at prisen sagtens kan være væsentligt lavere, der hvor du bor.

Vi går ud fra et tænkt eksempel, hvor du ønsker at få klaret både gulvafhøvling og gulvafslibning på én gang. Det drejer sig om to forskellige scenarier, hhv. et areal på 50 kvadratmeter og et på 140 kvadratmeter, da du typisk vil få mængderabat på større opgaver.

Udregning for gulvafhøvling og -afslibning af 50 kvm til en samlet pris på 5.000 kr. inkl. moms:

 • Gulvafhøvling pr. kvadratmeter: 30 kr. inkl. moms
 • Gulvafhøvling af alle 50 kvadratmeter: 1.500 kr. inkl. moms
 • Gulvafslibning pr. kvadratmeter: 70 kr. inkl. moms
 • Gulvafslibning af alle 50 kvadratmeter: 3.500 kr. inkl. moms

Udregning for gulvafhøvling og -afslibning af 140 kvm til en samlet pris på 11.200 kr. inkl. moms:

 • Gulvafhøvling pr. kvadratmeter: 24 kr. inkl. moms
 • Gulvafhøvling af alle 140 kvadratmeter: 3.360 kr. inkl. moms
 • Gulvafslibning pr. kvadratmeter: 56 kr. inkl. moms
 • Gulvafslibning af alle 140 kvadratmeter: 7.840 kr. inkl. moms

Som du kan se på eksemplerne ovenfor, så sparer du en del ved at få klaret hele boligen på én gang. Visse firmaer tilbyder også ekstra rabat til pensionister og studerende. Så sørg for at have dette med i dine overvejelser, før du vælger leverandør.

Gulvafhøvling og gulvafslibning

Sådan indhenter du tilbud på gulvafslibning

Du sender din opgave i udbud blandt de forhåndsgodkendte håndværkere i 3byggetilbud.dk’s netværk på følgende måde:

 1. Klik ind på hjemmesiden via linket her på siden
 2. Udfyld formularen med dine kontaktinformationer
 3. Udfyld opgavebeskrivelsen så detaljeret, som du kan – nævn gerne eventuel afslibning og efterbehandling, hvis du på forhånd ved, hvad du ønsker at få lavet
 4. Sørg for at skrive areal, gulvtype o. lign. i din opgavebeskrivelse – dette gør det lettere for håndværkerne at komme med et realistisk tilbud til dig
 5. Indsend din opgave, så 3byggetilbud.dk kan sætte den i udbud
 6. Du modtager inden for kort tid op til 3 gratis og uforpligtende tilbud på din opgave
 7. Du vælger det tilbud, som matcher dine behov og ønsker til pris bedst muligt

Husk, at du kun betaler for arbejdet, hvis du ender med at vælge et af tilbuddene. 3byggetilbud.dk’s service er dermed fuldstændig gratis og uforpligtende at bruge til at indhente selve tilbuddene.

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på gulvafslibning og gulvafhøvling

Hvad er gulvafhøvling?

Gulvafhøvling er en proces, hvor håndværkeren bruger en gulvhøvl til at høvle gulvbrædderne ned inden afslibningen.

Afhøvlingen foregår typisk med en maskine med små påsatte knive, der laver høvlspåner, hvormed maskinen når ned i dybden af træet.

Gulvafhøvling er en svær opgave, og du bør derfor tænke dig grundigt om, inden du selv giver dig i kast med opgaven. Vi anbefaler altid, at du anvender en professionel håndværker til din gulvafhøvling – så kan du altid overveje at stå for selve afslibningen bagefter selv.

Hvornår er gulvafhøvling nødvendigt?

Gulvafhøvling er nødvendigt inden selve gulvafslibning kan finde sted, hvis:

 • Der er fernis i de gamle plankegulve
 • Der er limrester rundt omkring i samlingerne i gulvbrædderne
 • Der er dybe ridser og hakker i gulvet
 • Der er markante ujævnheder i gulvet

I et eller flere af ovenstående tilfælde vil det være nødvendigt at høvle gulvet ned, inden man kan afslibe det.

En afhøvling går også længere i dybden end en afslibning, og derfor er det ikke alle gulvtyper, der kan klare en gulvafhøvling. Hvis dit gulv er tyndt og er meget slidt, så kan det være nødvendigt med en udskiftning og dermed et helt nyt gulv i stedet for.

Forhør dig gerne hos din udvalgte håndværker fra 3byggetilbud.dk, hvis du er i tvivl om, hvorvidt dit gulv kan klare en afhøvling eller ej.

Hvilke redskaber bruger håndværkeren til gulvafhøvling?

I langt de fleste tilfælde vil håndværkeren anvende en decideret gulvhøvlsmaskine til at høvle dit gulv ned i dybden. Maskinen har små knive monteret, som klarer arbejdet hurtigere end med en gammeldags gulvhøvl.

Det er muligt at leje sådan en maskine, men vær yderst opmærksom på ikke at komme til at høvle for dybt, hvis du selv tør kaste dig ud i opgaven.

Foruden høvlmaskinen vil håndværkeren som regel også medbringe det nødvendige udstyr til at klare en efterfølgende afslibning – det kan være almindeligt værktøj til fjernelse af lister, søm o. lign. Det kan også være en slibemaskine, slibebånd, slibeolie til efterbehandling mv.

Hvis du selv ønsker at leje værktøj og maskiner, så kan dette lade sig gøre hos de fleste byggemarkeder og evt. direkte hos håndværkeren selv.

Læs mere om istandsættelse af gamle trægulve.

Bliv klogere på gulvafslibning

gulvafslibning pris
3byggetilbud.dk kan du gratis og nemt få tre tilbud på gulvafslibning.

Når overfladen på dit gulv har fået for mange hakker og ridser, eller når olien eller lakken er tyndslidt, så kan det være tid til en gulvafslibning samt en ny overfladebehandling.

Men hvad koster gulvafslibning egentlig? Hvor og hvordan får du den bedste gulvafslibning pris? Og er der noget, du skal være opmærksom på og tage særlig højde for?

Disse spørgsmål kigger vi nærmere på i nedenstående guide, hvor vi klæder dig godt på til at indhente de bedste tilbud på gulvafslibning.

Vi begynder ved begyndelsen og ser nærmere på, hvad gulvafslibning koster, hvor efter du finder et priseksempel på gulvafslibning med og uden efterbehandling. Hvis du har travlt og gerne vil have den bedste gulvafslibning pris hurtigst muligt, så anbefaler vi, at du besøger 3byggetilbud.dk. Her kan du gratis og uforpligtende få tre tilbud på gulvafslibning fra lokale leverandører.

Hvad koster gulvafslibning?

Prisen på gulvafslibning varierer en del ud fra forskellige parametre. Du skal f.eks. taget højde for, om du kun ønsker at få slebet gulvet og derefter selv stå for efterbehandlingen, eller om du vil have håndværkeren til at klare begge dele af opgaven.

Derudover afhænger prisen også en smule af, hvor i landet du skal have klaret opgaven. Dette skyldes, at lønningerne til håndværkerne varierer rundt om i landet, hvormed prisen for kunden også svinger afhængigt af postnummeret.

Uanset hvad, så skal du dog forvente en væsentlig lavere pris for gulvafslibning end for ny gulvlægning. Dette skyldes først og fremmest, at der ikke skal bruges lige så dyre materialer, og derudover tager opgaven typisk heller ikke lige så lang tid at udføre.

I vores priseksempel nedenfor har vi taget udgangspunkt i, at du som kunde er bosat i hovedstadsområdet, hvor priserne for gulvafslibning er blandt landets højeste gennemsnitligt set.

Eksempel på en gulvafslibning priser

Herunder ser du et priseksempel på to forskellige opgaver inden for gulvafslibning. I det ene scenarie forestiller vi os, at du selv ønsker at efterbehandle gulvet, hvormed håndværkeren kun skal stå for selve gulvafslibningen.

I det andet scenarie tager vi udgangspunkt i, at du ønsker, at håndværkeren både skal klare gulvafslibningen og den nødvendige efterbehandling. Vi har brugt en dobbelt efterbehandling med olie til eksemplet.

Et stuegulv på 30 kvadratmeter – Gulvafslibning uden efterbehandling:

 • Pris pr. kvadratmeter: 70 kr. inkl. moms.
 • Pris for 30 kvadratmeter: 2.100 kr. inkl. moms.

Et stuegulv på 30 kvadratmeter – Gulvafslibning med dobbelt efterbehandling med olie:

 • Pris pr. kvadratmeter: 100 kr. inkl. moms.
 • Pris for 30 kvadratmeter: 3.000 kr. inkl. moms.

Du bør altid forhøre dig hos din udvalgte leverandør, hvilken type efterbehandling du bør bruge. Det er nemlig ikke lige meget, hvilken behandling du vælger, da visse gulvtyper ikke tåler hvilken som helst behandling.

OBS: Vær opmærksom på, at udregningen i priseksemplet oven for tager udgangspunkt i standardpriserne i et af de dyrere områder på markedet. Prisen kan derfor være væsentligt lavere, der hvor du bor.

Derudover er det også værd at nævne, at mange firmaer tilbyder diverse mængderabatter samt rabat, hvis du f.eks. er pensionist eller studerende.

Hos nogle firmaer kan du f.eks. opnå op til 20% rabat, hvis opgaven omfatter 140 kvadratmeter eller derover. I så fald ville kvadratmeterprisen fra vores ovenstående eksempler se sådan ud i stedet for:

Bolig med 140 kvadratmeter gulv – Gulvafslibning uden efterbehandling:

 • Pris pr. kvadratmeter: 56 kr. inkl. moms.
 • Pris for 30 kvadratmeter: 7.840 kr. inkl. moms.

Bolig med 140 kvadratmeter gulv – Gulvafslibning med dobbelt efterbehandling med olie:

 • Pris pr. kvadratmeter: 80 kr. inkl. moms.
 • Pris for 30 kvadratmeter: 11.200 kr. inkl. moms.

Som du kan se fra vores priseksempler, betyder arealet en hel del. Sørg derfor for at overveje, om du er nødt til at lægge ud med et par rum eller tre til at starte med, eller om du har råd til at give hele boligen en omgang og dermed opnå rabat.

Fordele ved at bruge en professionel gulvafsliber

Mange danskere vælger efterhånden selv at give sig i kast med jobbet som gulvafsliber i privaten. Det er muligt at leje det nødvendige værktøj og maskiner rundt omkring, og dermed er det blevet mere tilgængeligt for hobbyhåndværkeren at klare opgaven på egen hånd.

Du skal dog være yderst påpasselig med at gå i gang med gulvafslibningen selv, hvis du ikke har erfaring med den type arbejde. Hvis du kommer til at slibe for meget af gulvet af, så risikerer du eksempelvis at ødelægge not og fer, hvormed gulvbrædderne ikke længere kan sidde sammen.

Hvis du absolut ønsker at prøve kræfter med gulvafslibning selv, så anbefaler vi altid, at du starter ud med det mindste eller det mindst anvendte rum i boligen. På den måde er omfanget af skaden ikke lige så stor, hvis det går galt.

Video: Se hvordan du kan slibe gulvet

Har du derimod mere lyst til at overlade opgaven til en professionel, så kan du glæde dig til følgende fordele:

 • En professionel håndværker har alt det nødvendige udstyr på forhånd
 • Du får et perfekt resultat hver gang, da du får en fagmand med erfaring til at klare opgaven
 • Håndværkeren tager højde for de mindste detaljer, når han skal vurdere resultatet – herunder lysets retning, ståhøjde mv.
 • Du sparer både tid og penge, da du dels ikke selv skal bruge lang tid på at sætte dig ind, hvordan opgaven klares korrekt, og dels fordi du undgår at komme til at ødelægge hele gulvet

Sidstnævnte er en vigtig detalje, da du ved forkert nedslibning af et gulv kan risikere at ødelægge hele gulvet – og så er der ingen vej udenom en helt ny gulvlægning. Og dét bliver en dyr omgang, væsentligt dyrere end hvis du havde brugt en professionel til at klare din gulvafslibning i første omgang.

Sådan finder du den bedste pris på gulvafslibning

Når du skal indhente tilbud på gulvafslibning, anbefaler vi, at du bruger en online tilbudstjeneste. Den mest populære på det danske marked inden for håndværk hedder 3byggetilbud.dk.

Fordele ved at bruge 3byggetilbud.dk:

 • Du sender din opgave i udbud blandt forhåndsgodkendte håndværkere
 • Du modtager op til 3 gratis og uforpligtende tilbud
 • Det er nemt og enkelt at anvende opgaveformularen på deres hjemmeside
 • Du sparer masser af tid, da du ikke selv skal opstøve firmaer samt indhente og sammenligne tilbud
 • Du sparer penge på denne måde, da firmaerne konkurrerer internt for at vinde dig som kunde, hvormed prisen presses nedad
gulvafslibning pris
Udfyld formularen og du får de bedste gulvafslibning priser.

Sådan bruger du 3byggetilbud.dk

Hvis du ønsker at spare tid og penge ved at benytte dig af 3byggetilbud.dk, så kan du gøre det nemt og hurtigt på følgende måde:

 1. Klik dig ind på deres hjemmeside via linket her på siden
 2. Udfyld opgaveformularen med informationer om dig og din opgave
 3. Send opgaven i udbud blandt de forhåndsgodkendte leverandører
 4. Modtag 3 gratis og uforpligtende tilbud, som du frit kan vælge blandt
 5. Betal kun, hvis du ender med at acceptere et tilbud

Hvad er gulvafslibning?

Gulvafslibning er en proces, man udfører, hvis gulvet er blevet slidt, ridset eller har fået hakker.

Det vil typisk være for at fjerne ridser eller hakker, eller det kan være for at fjerne resterende overfladebehandling såsom lak eller olie.

Inden man begynder at slibe et gulv, skal man sørge for at dykke synlige søm ned til 2-3 mm under gulvets overflade. Derudover skal man bl.a. sørge for at fjerne fejelister, udskifte skadet træ, spartle huller, gøre gulvet rent samt eventuelt tømme rummet for bedre arbejdsgang.

Hvilket værktøj anvender håndværkeren?

Afhængig af opgavens omfang vil håndværkeren typisk anvende følgende typer værktøj og maskiner til din gulvafslibning:

 • Båndslibemaskine
 • Valseslibemaskine
 • Slibebånd i forskellige korn
 • Slibeolie
 • Diverse værktøj til søm, spartling, fjernelse af lister mv.