Vinylgulv på badeværelset: Se pris per m2 inkl. montering [Komplet 2024 guide]

Vinyl er velegnet som badeværelsesgulv, fordi det er vandafvisende og ikke kræver nævneværdig vedligeholdelse. Vinylgulv på badeværelset koster typisk 700-1.200 kr. inkl. moms per m2, når det er monteret af en GVK-certificeret gulvlægger.

Verificeret af fagekspert

Vinylgulv på badeværelset

Vinylgulvet er kendt for sine vandafvisende og slidstærke egenskaber. Det gør gulvtypen ideel på badeværelset og i andre vådrum, som ofte udsættes for fugt og vand på gulvet.

Læs vores komplette guide til vinylgulv på badeværelset nedenfor som inkluderer opdaterede 2024-priser samt gode råd til byggeprocessen.

Få tre gratis tilbud på nyt vinylgulv på badeværelset

Ønsker du tre gratis tilbud på nyt vinylgulv på badeværelset, anbefaler vi, at du udfylder formularen hos vores samarbejdspartner 3byggetilbud.dk.

Du får tre forskellige tilbud fra tre forskellige gulvfirmaer til opgaven. Gratis, uforpligtende og med hurtigt svar.

  • Tilbud i hele landet uanset opgaven
  • 100% uforpligtende og med gratis rådgivning
  • Hurtigt svar

Hvad koster nyt vinylgulv på badeværelset inkl. montering?

Prisen på et nyt vinylgulv på badeværelset vil svinge meget og afhænger bl.a. af følgende faktorer:

  • Standen af det eksisterende badeværelsesgulv
  • Om der er tale om et eksisterende ikke-vådrum, som skal omdannes til badeværelse (i så fald bliver det en dyr opgave, hvor selve badeværelsesgulvet kun udgør en brøkdel af den samlede udgift)
  • Vinylmembranen

Når det er sagt, kan du regne med, at vådrumsvinyl koster mellem 300-500 kr. inkl. moms per m2 for selve materialeudgiften. Skal prisen på monteringen af en GVK-certificeret gulvlægger også inkluderes, vil prisen i alt ligge omkring 700-1.200 kr. per m2 inkl. moms, montering og materialer.

Bemærk, at ovenstående priser er forbundet med væsentlig usikkerhed, fordi den endelige pris vil afhænge af opgavens omfang samt de faktorer so vi har nævnt ovenfor. Derfor anbefaler vi, at du udfylder formularen til vores samarbejdspartner 3byggetilbud.dk, hvis du vil have en retvisende pris.

Få 3 gratis tilbud på nyt vinylgulv på badeværelset
Gratis, uforpligtende og med hurtigt svar

Inspiration til vinylgulv på badeværelset

Nedenfor – og forskellige andre steder i denne artikel – har vi samlet nogle eksempler på nyt vinylgulv på badeværelset til inspiration:

Hvad er fordelene ved vinylgulv på badeværelset?

Der er en række fordele forbundet med at vælge vinylgulv på badeværelset, herunder:

  • Vinylgulv er vandafvisende og derfor velegnet på badeværelset.
  • Vinylgulv er billigt, særligt sammenlignet med terrazzo eller fliser, som vil være de eneste alternative gulvbelægninger på badeværelset.
  • Vinylgulv er slidstærkt og holder i mange år. Vælger du en GVK-certificeret gulvlægger, får du som regel op til 15 års garanti.
  • Der er mange valgmuligheder for så vidt angår design og udseende af vinylgulv.
  • Det er særlig fordelagtigt at vælge vinyl på badeværelset i etageejendomme eller på 1. sal af ældre huse. Klinker og fliser kræver nemlig hårdt og fast underlag, for at fugerne ikke knækker. Her er vådrumsvinyl et oplagt alternativ, hvis undergulvet er blødt.
  • Vinyl er blødt at gå på og laver ikke knirkende lyde, når du går på det. Desuden forbedrer vinyl akustikken.
Få 3 gratis tilbud på nyt vinylgulv på badeværelset
Gratis, uforpligtende og med hurtigt svar

Hvorfor skal jeg vælge en GVK-certificeret gulvlægger til vådrumsvinyl?

Når der er tale om gulvbelægning til badeværelset og vådrum, er det selvsagt vigtigt, at gulvet er vandtæt og vandafvisende. Det er et krav i Bygningsreglementet, ligesom din husforsikring oftest stiller krav om, at vådrummet opfylder Bygningsreglementets krav for at få udbetalt forsikring ved vandskade.

Gulvbranchens brancheorganisation og Dansk Industri har etableret et kontrolorgan til netop det formål: Gulvbranchens Vådrumskontrol også kendt som GVK. Når du skal have lagt vinylgulv på badeværelset bør du altid vælge en GVK-certificeret gulvlægger af følgende årsager:

  • GVK er en uvildig kontrolordning for vådrum og vinylbelægninger.
  • Gulve og vægge i vådrum er udført og lagt i godkendte materialer.
  • Gulvfirmaets medarbejdere er specialuddannede og med svejsecertifikat, som er nødvendigt ved svejsning af vådrumsvinyl.
  • Den nyeste viden og metoder anvendes til gulvlægning i vådrum.
  • Gulvfirmaet er underlagt en kvalitetssikringsordning.
  • Du har en reel klagemulighed via Byggeriets Ankenævn (gælder kun private husstande), hvis arbejdet ikke er udført korrekt.
  • Din husforsikring vil som regel kræve, at badeværelsesgulvet er lagt af en GVK-certificeret gulvlægger, før der udbetales forsikring ved vandskade.

Når du vælger en GVK-certificeret gulvlægger, vil gulvfirmaet desuden udstede en vådrumsattest til dig.

Få 3 gratis tilbud på nyt vinylgulv på badeværelset
Gratis, uforpligtende og med hurtigt svar

Fra A til B: Sådan får du lagt vinylgulv på badeværelset billigt med 3 trin

Vi anbefaler på det kraftigste, at du vælger en GVK-certificeret gulvlægger til at montere vinylgulvet på badeværelset – derved er du dækket af forsikringen i tilfælde af vandskade, ligesom du kan klage til Byggeankenævnet ved mangelfuldt arbejde. Det udelukker således, at man sparer lønudgiften til gulvlæggeren væk ved selv at lægge gulvet.

Heldigvis er der stadig en række råd man kan følge for at spare gevaldigt på gulvlægningen. Alene det at stå for materialekøbet selv kan spare dig op til 30 pct. af den endelige pris, hvis du er snedig når du forhandler prisen med gulvlæggeren.

1. Stå selv for materialekøb og indhent tilbud på fast timepris i stedet for totalentreprise

Det er en offentlig hemmelighed, at der i byggebranchen bliver lagt gevaldige avancer på byggematerialer. Det gælder også for gulvlægning. Hvis du selv står for køb af de materialer (dvs. vådrumsvinyl), kan du altså spare mange penge. Du skal således kun indhente tilbud på arbejdstimer af gulvlæggeren, hvilket væsentligt reducerer den endelige pris.

Der vil selvfølgelig være noget ekstra arbejde forbundet med det for dig med indkøb, så vil du slippe for besværet, kan du naturligvis aftale fast pris inkl. materialer med gulvlæggeren.

Sørg for, at du aftaler en fast timepris med gulvlæggeren, da det typisk vil reducere den endelige pris sammenliget med afregning med fast tilbud. Er du heldig, kan du spare op mod 30 pct. af den endelige pris sammenlignet med at vælge totalentreprise.

Få 3 gratis tilbud på nyt vinylgulv på badeværelset
Gratis, uforpligtende og med hurtigt svar

2. Vær detaljeret i din opgavebeskrivelse, når du indhenter tilbud

Når du indhenter tilbud på et nyt vinylgulv på badeværelset er det vigtigt, at du er detaljeret og omhyggelig i opgavebeskrivelsen. Derved vil du få et retvisende billede af prisen og undgår misforståelser med gulvlæggeren senere i processen.

En opgavebeskrivelse til lægning af vinylgulv på badeværelset bør indeholde:

  • Adresse på ejendommen hvor der skal lægges nyt vinylgulv
  • Om det eksisterende badeværelsesgulv allerede er jævnt og uden revner, eller om det kræver væsentligt arbejde med gulvspartelmasse for at jævne gulvet
  • Fotos af det eksisterende badeværelsesgulv
  • Om du selv vil stå for indkøb af materialer og derfor kun vil afregne med timepris, eller om I skal aftale en fast pris på både materialer og arbejde
  • Antal kvadratmeter badeværelsesgulv, som ønskes

Eksempel på opgavebeskrivelse til en statisk beregning:

“Hej [Gulvfirma]

Vi har et badeværelsesgulv i vinyl, som vi gerne vil give ekstra liv med et nyt vinylgulv. Gulvet måler ca. 10,5 m2 og efter vores vurdering i fin stand. Jeg ønsker selv at stå for indkøb af materialer – herunder GVC-godkendt vådrumsvinyl – og vil derfor indhente tilbud med timeafregning. Gulvlæggeren skal være GVC-certificeret. Se eventuelt vedlagte fotos af det eksisterende badeværelsesgulv.

Bedste hilsner”

3. Indhent flere tilbud

Det er altid en god idé at indhente tilbud fra flere gulvfirmaer. Derved kan du vælge det firma som både virker troværdigt og som giver den bedste pris.

For at indhente flere tilbud anbefaler vi, at du finder inspiration i vores eksempel på en opgavebeskrivelse og udfylder formularen hos vores samarbejdspartner 3byggetilbud.dk. Du vil efterfølgende gratis og uforpligtende modtage 3 tilbud fra 3 forskellige gulvfirmaer.

Få 3 gratis tilbud på nyt vinylgulv på badeværelset
Gratis, uforpligtende og med hurtigt svar

Hvilke producenter og gulvlæggere af vådrumsvinyl bør jeg vælge imellem?

Du bør ikke vælge en hvilken som helst producent af vådrumsvinyl. Du bør vælge vådrumsvinyl, som er GVK-godkendt. Derved er du sikret, at vådrumsvinylen lever op til gældende materialekrav til vådrum.

Nedenfor kan du se en liste med leverandører, som sælger GVK-godkendt vådrumsvinyl:

  • Altro Danmark
  • Conteco A/S
  • Eriksen Randers A/S
  • Forbo Flooring A/S
  • Gerflor DLW Denmark A/S
  • Tarkett A/S

Du kan desuden finde GVK-certificerede gulvfirmaer i DI’s oversigt her.

Hvordan monteres vinylgulv på badeværelset?

Lægning af vinylgulv på badeværelset er et omfattende arbejde, som du bl.a. kan se illustreret i nedenstående video. Gulvlæggeren skal bl.a. svejse samlingerne i vinylgulvrullerne med PVC-materiale, for at vinylgulvet bliver vandtæt.

Er lægning af vinylgulv på badeværelset en gør-det-selv opgave?

Det korte svar er nej, det frarådes på det kraftigste selv at lægge vinylgulv på badeværelset. Det er der flere grunde til, herunder:

  • Gulv i vådrum kræver en særlig ekspertise, fordi gulvet skal være helt vandtæt. Lægger du selv vinylgulvet på badeværelset, risikerer du dyre vandskader.
  • Får du vandskade i badeværelset, vil husforsikringen som regel ikke dække, hvis gulvet ikke er udført af en GVK-certificeret gulvlægger.
  • Der er mange regler i Bygningsreglementet for så vidt angår lægning af gulv på badeværelset. Som uerfaren husejer vil det være meget svært at udføre arbejdet præcist efter Bygningsreglementets forskrifter.
  • Vinylgulv på badeværelset kræver svejsning af samlingerne, hvilket kun kan udføres af en gulvlægger certificeret i svejsning af vinylgulve.
Få 3 gratis tilbud på nyt vinylgulv på badeværelset
Gratis, uforpligtende og med hurtigt svar

Hvordan rengøres og vedligeholdes vinylgulv på badeværelset?

Vinylgulvet er et af de nemmeste gulve at rengøre, hvilket gør det til et særdeles populært valg på badeværelset.

Efter anvendelse af badet skal du blot bruge en blød gummiskaber til at fjerne det overskydende vand ned i afløbet. Derved undgår du kalkpletter, når vandet fordamper.

Ønsker du en grundigere rengøring af væg og gulv, kan du bruge en blød svamp med lunkent vand tilsat lidt opvaskemiddel.

Skulle der opstå en hvid film af kalk fra vandet på vinylgulvet, kan du let fjerne det med et almindeligt afkalkningsmiddel.

Hvilke krav og regler skal jeg være opmærksom på i forbindelse med vinylgulv på badeværelset?

Hyrer du en GVK-certificeret gulvlægger til lægning af vinylgulvet på badeværelset (hvilket anbefales på det kraftigste), vil vedkommende være godt inde i krav og regler til gulv i vådrum. Det betyder selvfølgelig ikke, at du som boligejer ikke selv kan orientere dig i reglerne og undersøge, om arbejdet er udført korrekt.

Bygningsreglementets § 334 – §339 (fugt og vådrum)

Af Bygningsreglementet fremgår:


Vådrum, herunder baderum samt bryggers og WC-rum med gulvafløb, skal opfylde følgende krav:

  1. Gulve og vægge skal udføres, så de kan modstå de fugtpåvirkninger og de mekaniske og kemiske påvirkninger, der normalt forekommer i vådrum.
  2. Gulve og gulvbelægninger, herunder samlinger, tilslutninger, rørgennemføringer og lignende, skal være vandtætte.
  3. I den vandbelastede del af vådrummet må der ikke udføres rørgennemføringer i gulvet.
  4. I den vandbelastede del af rummet skal vægge og vægbeklædninger, herunder samlinger, tilslutninger, rørgennemføringer og lignende, være vandtætte.
  5. Vand på gulvet skal afledes til gulvafløb.
  6. Ved brug af skeletvægge samt gulv- og vægkonstruktioner, der indeholder træ eller andre organiske materialer, skal der anvendes et egnet vandtætningssystem.

SBi-anvisning 252 (en del af BR18)

SBi-anvisning 252 beskriver, hvordan gulve og vægge i vådrum i nye og ældre bygninger kan udføres, så bygningsreglementernes krav vedrørende vandtæthed og sikkerhed mod fugt- og vandskader er opfyldt.

Anvisningen omhandler primært vådrum udført på stedet. Vådrum udført som hele badekabiner eller samlet af præfabrikerede elementer er kun omfattet, hvad angår de overordnede krav. Æstetik, udseende og pris indgår ikke i anvisningen, men det anbefales dog at anlægge totaløkonomiske betragtninger, dvs. både tage hensyn til anlægsudgifterne og til de fremtidige driftsudgifter. Læs mere her.

Hvilket klagemuligheder har jeg for fejlbehæftet gulvlægning på badeværelset?

Hvis vinylgulvet er udført af en GVK-certificeret gulvlægger og er fejlbehæftet, har du mulighed for at klage til Byggeriets Ankenævn. Byggeriets Ankenævn er et privat ankenævn, hvis vedtægter er godkendt af Erhvervsministeriet. Bag ankenævnet står Forbrugerrådet TÆNK, Parcelhusejernes Landsforening og DI Byggeri.

Du kan udfylde det elektroniske klageskema til Byggeriets Ankenævn her. I skemaet skal du medsende alle dokumenter relevant for byggesagen, herunder bl.a. entreprisekontrakt, tilbud samt samtlige fakturaer. Du skal desuden betale et klagegebyr på 300 kr.

Har du ikke fået vinylgulvet udført af en GVK-certificeret gulvlægger er dine klagemuligheder væsentligt begrænsede. Derfor anbefaler vi også, at du kun hyrer GVK-certificerede gulvlæggere til montering af vådrumsvinyl.

Få 3 gratis tilbud på nyt vinylgulv på badeværelset
Gratis, uforpligtende og med hurtigt svar

Hvad er forskellen på vådrumsvinyl, vinyl og linoleum?

Mange har svært ved at få øje på forskellen mellem vådrumsvinyl, linoleum og vinyl, og forveksler fejlagtigt de tre gulvtyper. Men selvom de tre gulvtyper ligner hinanden af udseende, er der en betydelige forskelle på, hvad de tre gulvtyper er fremstillet af.

Linoleum er fremstillet af naturmaterialer og består bl.a. af linolie, harpiks, savsmuld og farvepigment, mens vinyl fremstilles med det syntetisk materiale PVC. Begge gulvtyper er bløde, men linoleum er noget hårdere end vinyl.

Det betyder også, at linoleum ikke tåler vedvarende fugt, da det kan forrådne. Således er linoleum ikke velegnet til vådrum, mens vinyl sagtens kan anvendes til det formål.

Der er også en forskel mellem almindelig vinyl og vådrumsvinyl. Vådrumsvinyl anvendes – som navnet antyder – i vådrum og har fået en særlig overfladebehandling, så det er fuldstændig vandtæt. Derfor er vådrumsvinyl også noget dyrere end almindelig vinyl: almindelig vinyl kan fås for 50-200 kr. per m2, mens vådrumsvinyl almindeligvis koster 300-500 kr. per m2.

  • Linoleum er fremstillet af naturmaterialer, og vinylgulve består af syntetiske materialer.
  • Begge gulvtyper er bløde, men linoleum er noget hårdere end vinyl.
  • Vinylgulve tåler – modsat linoleum – vedvarende fugt og er derfor mere velegnet på badeværelse og lignende vådrum
  • Et vinylgulv er lettere at lægge selv end et linoleumsgulv.

Du kan også læse vores generelle guide til vinylgulv, ligesom du kan finde vores guide til linoleumsgulv her.

Få 3 gratis tilbud på nyt vinylgulv på badeværelset
Gratis, uforpligtende og med hurtigt svar

Hvordan repareres vinylgulv på badeværelset?

Du kan ikke renovere eller reparere et vinylgulv, da det ikke er en mulighed at slibe gulvet ned, som det eksempelvis er tilfældet med plankegulve. Således skal hele vinylgulvet skiftes, hvis det er gået i stykker steder i gulvet.

Hvad koster vinylgulv på badeværelset per m2?

Nyt vinylgulv på badeværelset koster typisk omkring 700-1.200 kr. per m2 inkl. moms, montering og materialer. Du skal dog være opmærksom på, at kvadratmeterprisen kan svinge meget afhængigt af standen på det eksisterende badeværelsesgulv samt opgavens omfang.

Er vinylgulv på badeværelset egnet som gør-det-selv opgave?

Nej, du bør ikke selv lægge vinylgulv på badeværelset, idet badeværelset betragtes som et vådrum, og gulvet således skal være fuldstændig vandtæt. Der gælder en række tekniske krav og regler, når det kommer til vådrummet. I stedet skal du hyre en GVK-certificeret gulvlægger, så husforsikringen dækker ved eventuel vandskade.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme den

Gennemsnitlig bedømmelse: / 5. Antal stemmer:

Ingen stemmer indtil videre! Vær den første til at bedømme denne artikel.

Da du fandt denne artikel nyttig...

Del artiklen, hvis du har lyst!

Vi beklager, at artiklen ikke var nyttig for dig

Lad os forbedre artiklen

Fortæl os, hvordan vi kan forbedre denne artikel?

Skriv en kommentar

Bemærk: Vi besvarer kun generelle spørgsmål til artiklens indhold i kommentarsporet. Hvis du ønsker at få behandlet din byggeopgave, kan du finde vores samarbejdspartner øverst på siden.