Epoxygulv

Det kan du læse omFå 3 gratis tilbud på nyt epoxygulvHvad koster epoxygulv?Oplagte steder at bruge et epoxygulvLeg med farverne med et epoxygulvRengøring af epoxygulvHvordan lægger jeg et epoxygulv?Epoxygulv – priser Epoxygulve er meget slidstærke, nemme at rengøre og kræver stort set ikke vedligeholdelse. I dag bliver de brugt både …

Verificeret af fagekspert

Epoxygulve er meget slidstærke, nemme at rengøre og kræver stort set ikke vedligeholdelse. I dag bliver de brugt både i industrien og i private hjem. I dit hjem giver de flotte, blanke flader, der fremhæver dine møbler.

Et epoxygulv består af en hærder og en binder, der bliver blandet til en maling, der skal hældes udover gulvet. Det giver et meget slidstærkt gulv, der kan tåle daglig gang af mange fødder og kørsel af store maskiner. Derfor er epoxygulve også meget brugte i værksteder, garager og i industrihaller.

En anden stor fordel ved sådanne gulve er, at de er meget nemme at rengøre. De kan tåle, at der bliver spildt kemikalier på dem, uden at de tager skade af det. Derfor er de for eksempel populære på fabrikker, men også i storkøkkener, hvor det er vigtigt at holde en høj hygiejnestandard.

De seneste år er det dog blevet mere og mere almindeligt at have et epoxygulv i sit private hjem. Det skyldes, at gulvet passer godt til den rå og minimalistiske stil, som vi dyrker i øjeblikket. Med den blanke glatte og fugefri overflade, som du får med denne type gulv, kommer dine møbler langt mere i centrum.


Få 3 gratis tilbud på nyt epoxygulv

Vil du gerne vide, hvad et nyt epoxygulv skal koste? Så anbefaler vi, at du får 3 gratis og uforpligtende tilbud på 3byggetilbud.dk.

I videoen herunder kan du høre mere om, hvordan 3byggetilbud kan hjælpe dig.

Få 3 gratis tilbud på nyt epoxygulv


Hvad koster epoxygulv?

Prøv vores prisberegner til epoxygulv nedenfor (vælg epoxymaling):

Oplagte steder at bruge et epoxygulv

Du kan sagtens have et epoxygulv på badeværelset, da det er vandsikkert. På badeværelset kan du ikke bare bruge det på gulvet, men kan også komme det på væggen ovenpå vådrumssikringen. Dermed bevarer du det rå look fra resten af boligen. Gulvet kan gøres skridsikkert ved at blande små krystaller i.

I køkkenet har du den store fordel ved et epoxygulv, at det er meget slidstærkt. Der bliver gået mange skridt på gulvet i køkkenet hver dag, når du går fra vasken til komfuret, fra skærebrættet til skraldespanden, og fra køleskabet til spisebordet. Det sætter sit præg på mange andre typer af gulve, men ikke et epoxygulv.

Endelig er det også et populært valg til kælderen. Den er ofte et multirum, der bliver brugt til en lang række forskellige formål. Det er for eksempel hobbyrum, værksted, gæsteværelse, kontor og legeværelse til børnene. Gulvet kan holde til alle formål og er tilmed lyddæmpende, så børnenes banken i gulvet ikke kommer til at virke helt så høj.

Leg med farverne med et epoxygulv

Det er dog ikke kun på grund af den store praktik, at det er et oplagt gulv at vælge både i industrien og i dit private hjem. Lige som med alle andre former for gulve handler det selvfølgelig også om æstetik, når du skal vælge et gulv.

Du kan nemlig få et epoxygulv i stort set lige præcis den farve, som du gerne vil have. Vil du have et helt hvidt eller helt sort gulv, kan det klares helt uden problemer. Det samme er tilfældet, hvis du vil have et postkasserødt eller et solgult gulv.

Der er altså stort set ingen grænser i forhold til, hvilken farve gulv du kan få, når du vælger denne type. Det er med til at gøre, at du virkelig kan lege med udtrykket i dit hjem.

Rengøring af epoxygulv

Epoxygulve er meget nemme for dig at gøre rene, da det er en plan, blankt flade uden fuger. Der er derfor ikke mange steder, hvor skidtet kan gemme sig.

Du kan gøre dine gulve rene ved at støvsuge dem og efterfølgende vaske dem med varmt vand og almindelig sæbe. Du bør ikke bruge sæbe med alkaliske rensemidler, der indeholder natrium og kaustisk soda. De gør overfladen på gulvet mattere og mere modtageligt over for skidt. Det gør det sværere for dig at gøre det rent senere, og du bliver nødt til at tage endnu skrappere midler i brug efterfølgende.

Hvis der er kommet genstridige pletter på gulvet, er det smartest, at du lægger dem i blød med en opløsning med sæbe i et højere koncentrat. Når du vasker gulvet bagefter, burde pletten forsvinde af sig selv. Taber du gløder på gulvet, for eksempel fra en cigaret, vil det dog skabe et lille mærke på gulvet, der ikke er til at få af.

Hvordan lægger jeg et epoxygulv?

Inden du begynder at male med epoxymaling, er det vigtigt, at du har forberedt overfladen grundigt. Den skal være ren, tør, fedtfri og have en temperatur på i hvert fald 15 grader. Du skal slibe overfladen let. Træ skal slibes med slibepapir, mens beton skal slibes med en diamantsliber. Det er nemmest at påføre epoxymaling på et betongulv, men det er også muligt på andre typer af gulve.

Er der revner eller ujævnheder i overfladen, skal de fyldes ud med epoxyspartelmasse. Er det en overflade, der suger malingen, skal den have en grunder, inden du går i gang.

Derefter skal du blande epoxygulvmalingen. Den består af en base og en hærder. Du skal sørge for at blande i det rigtige forhold, og når du har gjort det, har du cirka to timer, hvor du kan arbejde med malingen. Du skal påføre malingen vådt i vådt for at få den spejlblanke overflade, som gulvet er så kendt for.

Som du kan læse, er det ikke sådan lige til for gør-det-selv-manden eller -kvinden at lægge et epoxygulv. Derfor vælger langt de fleste at få en professionel til at stå for det. Kombinationen af, at malingen skal blandes på den helt rigtige måde, og at den skal påføres så hurtigt, afskrækker de fleste.

Epoxygulv – priser

Det er selvfølgelig meget forskelligt, hvor meget et epoxygulv koster. Det kommer helt an på, hvor stort et areal du skal have dækket. Prisen på et epoxygulv per m2 kan hurtigt løbe op i 1000 kroner afhængigt af antal lag. Det skyldes, at du både skal have base og hærder til gulvet.

Hvis du gerne vil have et epoxygulv i din garage, handler det derfor om, at du tager kontakt til nogle malere for at høre, hvad prisen er. Det er altid en god ide, at du kontakter flere malere, da det er med til at give dig et mere retvisende billede af, hvad prisen kommer til at være.

Hvis du vil gøre det nemt for dig selv at få de tre tilbud, kan du kontakte vores samarbejdspartner 3byggetilbud.dk. De samarbejder med en række dygtige malere rundt om i landet, der alle kan levere et gulv i en høj kvalitet, og som har tid til at påtage sig opgaven netop nu.