Parketgulv

Med et flot parketgulv kan du skabe et stilfuldt og klassisk hjem. Gulvet kan holde i mange år, men kræver slibning af og til. Parketgulve er utroligt populære i de danske hjem, ikke mindst i vores stuer, hvor gulvet er …

Med et flot parketgulv kan du skabe et stilfuldt og klassisk hjem. Gulvet kan holde i mange år, men kræver slibning af og til.

Parketgulve er utroligt populære i de danske hjem, ikke mindst i vores stuer, hvor gulvet er med til at give en naturlighed og spil til rummet. Det skyldes, at parketgulve er udført i ægte træ som eg, bøg og ask, og at træstykkerne er langt kortere end dem, der bliver brugt til plankegulve.

Få 3 gratis tilbud på nyt parketgulv

Vil du gerne vide, hvad et nyt parketgulv skal koste? Så anbefaler vi, at du får 3 gratis og uforpligtende tilbud på 3byggetilbud.dk.

I videoen herunder kan du høre mere om, hvordan 3byggetilbud kan hjælpe dig.

Få 3 gratis tilbud på nyt parketgulv

Hvad er et parketgulv?

Udover, at du kan vælge mellem forskellige typer af træ, kan du også vælge parketgulve med forskellige former for opbygning. Den mest kendte er nok sildebensparket, hvor træet bliver lagt i et skråt mønster. Det giver et utroligt flot spil til rummet.

En anden mulighed er, at du vælger en trestavsparket. Der bliver gulvet bygget op med baner med tre stykker træ i forskellige længder ved siden af hinanden. Det giver en høj grad af dynamik med de forskellige mønstre og længder af træ ved siden af hinanden.

Hvad koster et parketgulv?

Det er ikke billigt at få lagt et parketgulv, men til gengæld har et parketgulv en levetid på mellem 50-100 år ved korrekt vedligeholdelse. Et parketgulv koster typisk mellem 700-1.000 DKK inkl. moms og aflønning af gulvlægger.

Du kan prøve nedenstående prisberegner og se hvad dit parketgulv kommer til at koste. Husk, at prisen som prisberegneren anviser kun er et estimat. Hvis du vil have et præcist bud på, hvad dit gulv kommer til at koste, anbefaler vi, at du benytter formularen til 3byggetilbud.dk her. Du vil efterfølgende modtage tre tilbud på dit nye parketgulv af tre forskellige gulvfirmaer indenfor få hverdage.

Data anvendt i nedenstående prisberegner bygger på kvadratmeterpriser indsamlet af Gulvlaegger.dk for udvalgte gulvfirmaer:

Priseksempler for nyt parketgulv

100 kvm parketgulv i eg

 • 100 kvm parketgulv
 • 80 meter nye fodlister
 • Fjernelse af eksisterende gulv
 • Nye strøer
 • Aflønning af professionel gulvlægger
 • Samlet pris: 139.400 DKK inkl. moms

100 kvm parketgulv i ask

 • 100 kvm parketgulv
 • 80 meter nye fodlister
 • Fjernelse af eksisterende gulv
 • Nye strøer
 • Aflønning af professionel gulvlægger
 • Samlet pris: 137.400 DKK inkl. moms

Kvadratmeterpris for nyt parketgulv

Du kan også se kvadratmeterpriser for et nyt parketgulv nedenfor. Som det kan ses nedenfor, vil kvadratmeterprisen for et nyt bl.a. afhænge af hvilken træsort, parketgulvet skal være i.

TræsortParketgulv pris per kvmMassivt plankegulv på bjælker pris per kvm
Ahorn800-900 DKK inkl. moms1.100-1.300 DKK inkl. moms
Ask700-850 DKK inkl. moms1.000-1.200 DKK inkl. moms
Eg750-850 DKK inkl. moms1.000-1.200 DKK inkl. moms
Fyr750-850 DKK inkl. moms1.000-1.100 DKK inkl. moms
Mahogni850-1.000 DKK inkl. moms1.100-1.300 DKK inkl. moms

Foruden selve parketgulvet vil der også være forarbejdet forbundet med gulvlægningen. Det gælder navnligt fjernelse af det eksisterende gulv samt eventuelt nye strøer og nye fodlister.

Forberedelse og ekstraudstyrPris
Fjernelse af eksisterende gulv240-300 DKK per kvm inkl. moms
Nye strøer/træbjælker på underlag110-170 DKK per kvm inkl. moms
Nye fodlister210-250 DKK per meter inkl. moms

Gør-det-selv parketgulv

Der er en del penge at spare for dig, hvis du selv kan stå for lægning af parketgulv. Gulvet skal akklimatisere i rummet i 48 timer inden, og du skal sørge for at have fugtsikret, der hvor det skal ligge. Du kan også lægge det direkte oven på et eksisterende trægulv. Du skal lægge brædderne med notsiden mod væggen i rummets længste side. Derfra arbejder du dig ud af og skaber det mønster, som du ønsker.

Hvis du gerne vil slippe for arbejdet, men samtidig få lagt dit nye gulv til en billig pris, kan du få tre tilbud fra håndværkere via vores samarbejdspartner 3byggetilbud.dk. Der går du ind på deres hjemmeside og udfylder formularen om, hvilken opgave du skal have udført, og hvor det er henne i landet. Så får de tre håndværkere til at kontakte dig.

Vedligeholdelse af parketgulv

Dit parketgulv har en levetid på mellem 50 og 100 år, men skal selvfølgelig vedligeholdes løbende. Er der kommet ridser i dit parketgulv, kan du nemt klare det med en slibning af det.

Gulvet er samlet med not og fer, hvilket vil sige, at det bliver svækket, hvis du sliber for langt ned. Inden slibning af parketgulv skal du derfor måle, hvor langt der er ned til fer. Det kan du gøre ved at stikke en tynd spartel ned i en af samlingerne. Du må slibe dit parketgulv så langt ned, at der er 4 mm. tilbage til fer.

Er der kommet hakker i gulvet, er en reparation af dit parketgulv mulig, så du ikke behøver at få et helt nyt gulv. Det samme er tilfældet, hvis dit parketgulv knirker.

Når du skal leve med dit gulv i mange år, kan du godt få lyst til at give det en ny farve. Heldigvis er maling af parketgulv muligt. Så længe dit gulv ikke er fremstillet af tropisk træ, vil malingen binde fint til det.