Gulvbelægning

Det kan du læse omFå 3 gratis tilbud på gulvbelægningHvad koster ny gulvbelægning?Med tilbud kan du være sikker på god kvalitet og fair prisTyper af gulvbelægningVinylgulvbelægning er nemt at rengøreGulvbelægning med linoleum er naturlig og nem at holdeTrægulve giver rummet karakterFlisegulve ændrer hurtigt rummets udseendeHvilken gulvbelægning er bedst til dit …

Verificeret af fagekspert

Hvilken gulvbelægning du skal vælge, er i sidste ende helt op til dig selv. Du bør dog altid se på, om det er et gulv, der passer til dine behov, for det er ærgerligt at stå med et gulv, der skal rengøres og vedligeholdes meget mere, end du har tid til.

Gulvbelægningen har stor betydning for, hvordan det er at opholde sig i et rum. Du bør derfor tænke nøje over, hvilken form for gulv der vil passe bedst ind i dit hjem. Det gælder både i forhold til æstetik, praktik og pris.

Smag kan selvfølgelig ikke diskuteres. Det er derfor helt op til dig, hvilke former for gulve du gerne vil leve med. I denne kategori findes der ingen rigtige eller forkerte.

Praktik handler både om, hvor nemt gulvet er at gøre rent og vedligeholde, hvor hurtigt det bliver slidt, hvor hurtigt det skal skiftes, og om det overhovedet passer til det rum, hvor det skal ligge. I et vådrum er det jo for eksempel vigtigt, at gulvet er vandtæt.

Prisen på gulvet kan variere meget efter, hvilken form for gulv du vælger. Du bør dog ikke kun have fokus på pris, men mindst lige så meget på at finde et gulv, der har en høj kvalitet.


Få 3 gratis tilbud på gulvbelægning

Vil du gerne vide, hvad gulvbelægning koster? Så anbefaler vi, at du får 3 gratis og uforpligtende tilbud på 3byggetilbud.dk.

I videoen herunder kan du høre mere om, hvordan 3byggetilbud kan hjælpe dig.

Få 3 gratis tilbud på gulvbelægning

3byggetilbud.dk - Forstå konceptet på 1 minut


Hvad koster ny gulvbelægning?

Kvadratmeterprisen på ny gulvbelægning er selvfølgelig vidt forskellig, alt efter hvilken type du vælger. Derudover skal du også sørge for, at undergulvet er i orden, og at du har budgetteret med at få en professionel til at lægge gulvet for dig.

Her-og-nu-prisen på gulvet er dog ikke den eneste, som du skal holde øje med. Det er også vigtigt, at du tænker totalprisen på gulvet ind i dine beregninger. Et trægulv koster for eksempel mere per kvadratmeter end et vinylgulv, men har også potentiale til at holde i mange flere år. Der er dog også flere vedligeholdelsesomkostninger ved træ end vinyl. Det handler derfor om at holde alle udgifter ved gulvet op imod den forventede levetid.

Med tilbud kan du være sikker på god kvalitet og fair pris

Det er også forskelligt, hvor meget det kommer til at koste dig at få en professionel til at lægge gulvet. En gulvlæggers timeløn ligger typisk på 200 kroner, men du bør altid få et tilbud, inden du hyrer vedkommende. Faktisk bør du helst få tre tilbud, da det vil give dig det bedste billede af, hvordan prisniveauet er i dit område.

Når du skal have lagt et nyt gulv, handler det dog selvfølgelig ikke kun om, at du skal finde en billig gulvlægger. Det handler i mindst lige så høj grad om, at du skal finde en, der kan levere en høj kvalitet. Det kan du for eksempel gøre ved at bruge vores samarbejdspartner 3byggetilbud.dk.

De tilbyder at finde tre håndværkere i dit område, som har tid til at påtage sig din opgave netop nu. De samarbejder kun med håndværkere, hvor de ved, at hånværkerne kan levere en høj kvalitet. Det er med til at give dig en langt højere grad af tryghed i forhold til opgaven. Det hele er gratis, så det kommer du i hvert fald ikke til at bruge penge på.

Typer af gulvbelægning

Der findes en lang række forskellige former for gulvbelægninger, og hvilken der passer i dit hjem, vil typisk være en afvejning af pris, kvalitet, æstetik, og hvad rummet bliver brugt til. Derfor er der heller ikke en rigtig eller forkert form for gulv til dit hjem. Her kommer vi ind på nogle af de mest almindelige former for gulvbelægning.

Vinylgulvbelægning er nemt at rengøre

Vinyl er et syntetisk materiale, der kan bruges i en lang række forskellige rum. Det er nemt at rengøre, kræver ingen vedligeholdelse og kan holde til, at du spilder vand på det. Det er derfor et gulv, der ofte bliver brugt i køkkenet. Du kan også bruge det vandafvisende gulv på badeværelset. Der skal du have en gulvlægger til at lægge det for dig, så du er sikker på, at samlingerne er lukket forsvarligt, så der ikke kan trænge vand igennem.

Gulvbelægning med linoleum er naturlig og nem at holde

Linoleum er en blanding af harpiks, kork, kalk, linolie, stenmel og træmel. Blandingen var egentlig tænkt som regntøj, men er i dag en meget praktisk form for gulvbelægning. Den er lige som vinyl nem at rengøre og kræver ikke meget vedligeholdelse. Den er særlig populær i køkkenet, hvor du hurtigt kan fjerne pletter og madrester med en klud.

Trægulve giver rummet karakter

Trægulve fås i et utal af forskellige varianter. Det kan være som parket, sildebensparket, plankegulve eller laminerede gulve. Der er selvfølgelig stor forskel på prisen, alt efter hvilken form for gulv du vælger inden for denne kategori. De laminerede gulve, der består af en træplade med et stykke mønstret plastik på, er klart de billigste, mens parketgulve og sildebensparket kan løbe op i mange penge.

Som nævnt ovenfor kan prisen på et gulv ikke bare gøres op i en her-og-nu-pris. I stedet er du nødt til at se på, hvor meget gulvet koster dig over den årrække, du kan have det. Et trægulv kan holde i op til 100 år, hvis du sørger for at vedligeholde det. Vælger du et massivt trægulv, kan du slibe mange millimeter af det og på den måde blive ved med at have et smukt gulv.

Flisegulve ændrer hurtigt rummets udseende

Små fliser får et rum til at virke mindre, mens store fliser får et rum til at virke større. Du kan derfor meget hurtigt ændre hele rummets udseende. Det er også i forhold til, at fliser i mange tilfælde kan lægges oven på en anden gulvtype. Det kan for eksempel være et trægulv.

Derudover er fliserne meget holdbare. Du kan vælge forskellige slidstyrker og bør gå efter 4-5, når det er et rum, hvor der bliver gået meget på gulvet. Flisegulve er nemme at rengøre og kan udføres, så de er vandtætte.

Hvilken gulvbelægning er bedst til dit hjem?

Det er umuligt at sige noget om, hvilken gulvbelægning der er bedst til dit hjem. For de fleste er deres valg af gulv et kompromis mellem æstetik og praktik. Det kan for eksempel være flot at have et trægulv med brede planker i køkkenet, men eftersom der bliver spildt meget på gulvet i det rum, kan det være smart at vælge en mere praktisk form for gulvbelægning der.

Nedenfor kan du læse om, hvilke former for gulvbelægning der egner sig godt til hvilke rum.

Gulvbelægning i køkkenet skal først og fremmest være praktisk

Selvom du gerne vil have, at dit køkken ser lækkert ud, er det dog også først og fremmest et arbejdsrum. Det er derfor vigtigt, at du har en holdbar gulvtype, der kan holde til de mange skridt, der bliver gået, og at det er nemt at gøre rent. Gode gulvtyper i køkkenet er derfor:

  • Vinyl
  • Linoleum
  • Fliser
  • Epoxy

Gulvbelægning i badeværelset skal selvfølgelig være vandtæt

På badeværelset er det selvfølgelig først og fremmest vigtigt, at du vælger en gulvbelægning, der er vandtæt. I et vådrum må der ikke kunne trænge en dråbe vand igennem gulvet – derfor er det også særligt vigtigt i dette rum, at du får en professionel til at lægge gulvet. Derudover skal gulvet selvfølgelig være nemt at rengøre.

Gode gulvbelægninger på badeværelset er:

  • Vinyl
  • Fliser
  • Epoxy

Gulvbelægning i stuen, kontoret og soveværelset

I stuen, kontoret og soveværelset har du lidt friere hænder i forhold til, hvilke typer af gulve du vil have. Det er ikke rum, hvor der er hverken vand eller et stort spild af madrester på gulvet. I stuen og andre opholdsrum, hvor du kommer meget, er det dog en god ide, at du vælger en slidstærk gulvbelægning. Samtidig er stuen typisk også der, hvor du inviterer gæster ind, hvorfor det også er værd at vælge en flot gulvbelægning til det rum.

Gode gulvbelægninger til stuen, kontoret og soveværelset er:

  • Træ
  • Laminat
  • Epoxy
  • Linoleum

Gulvbelægning i kælderen

Det er meget forskelligt, hvordan du bruger din kælder. Det kan derfor også være meget forskelligt, hvilken form for gulvbelægning du har brug for. Mange kældre bliver fra tid til anden oversvømmet. Derfor kan det være en god ide at vælge en vandfast gulvbelægning. Derudover er det nok ikke et sted, hvor du vil ofre så mange penge på gulvet.

Gode gulve til kælderen er:

  • Fliser
  • Epoxy
  • Vinyl
  • Laminat

Udendørsgulvbelægning på altanen og i haven

Ønsker du et nyt udseende til din altan, kan du vælge et gulv, der kan holde til at være udenfor. Det kan for eksempel være et klikgulv, der kan fås i mange farver, og som vil være nemt for dig at lægge. I haven kan du vælge mellem en terrasse i fliser eller i træ.

Garagens gulvbelægning skal være praktisk og holdbar

Garagen er først og fremmest et praktisk rum, hvor du skal kunne parkere bilen, reparere cyklen og have dine haveredskaber stående. Det bør gulvet selvfølgelig afspejle. Det skal holde til, at du kører med din bil på det, samtidig med at det ikke tager skade, hvis du spilder olie.

Gode gulve til garagen er:

  • Epoxy
  • Udendørsklinker