Sildebensparket

Sildebensparket var tidligere meget svært at lægge og er derfor gennem mange hundrede år blevet forbundet med noget eksklusivt. I dag er det dog et gulv for alle, og du kan faktisk selv nemt lægge det, da det fås med …

Sildebensparket var tidligere meget svært at lægge og er derfor gennem mange hundrede år blevet forbundet med noget eksklusivt. I dag er det dog et gulv for alle, og du kan faktisk selv nemt lægge det, da det fås med en klikfunktion.

Kort om historien bag sildebensparket

Et gulv i sildebensparket har i mange hundrede år stået for noget eksklusivt og elegant. Det var nemlig kun samfundets rigeste, der havde råd til at få lagt gulvet i det smukke mønster, hvor brædderne skulle limes sammen. Derfor er det også en gulvtype, som du finder i mange herregårde og store, ældre huse.

I dag er sildebensparket en gulvvare for alle. Det gør, at du kan tilføre dit hus noget mere eksklusivitet, lige meget hvor du bor, og stort set lige meget hvad dit budget er. Gulvet behøver ikke længere at blive limet, men kommer som et klikgulv, hvor det sættes sammen med not og fer. Det gør, at du selv kan lægge gulvet.

Derudover er det blevet billigere at fremstille gulvet. Du kan stadig vælge massivt sildebensparket i for eksempel eg, men i dag kan du også købe det i laminat. Sildebensparket i eg har træets smukke naturlighed og glød. Sildebensparket i laminat kan fremstilles, så det stort set ligner træ. Der er den store fordel ved det, at det er stort set vedligeholdelsesfrit, og at det er meget lydløst at gå på.

Få 3 gratis tilbud på nyt sildebensparket

Vil du gerne vide, hvad et nyt sildebensparket skal koste? Så anbefaler vi, at du får 3 gratis og uforpligtende tilbud på 3byggetilbud.dk.

I videoen herunder kan du høre mere om, hvordan 3byggetilbud kan hjælpe dig.

Få 3 gratis tilbud på nyt sildebensparket

Hvad koster sildebensparket?

Hvor meget sildebensparket koster, kommer helt an på, hvor stort et gulv du har brug for, og hvilket materiale du vælger. Hvis du vælger selv at lægge sildebensparketgulvet, skal du regne med en kvadratmeterpris mellem 200-550 DKK inkl. moms.

Når du ved, hvor stort et areal du skal have dækket, bliver det nemt for dig at regne prisen på selve gulvet ud. Derudover kommer selvfølgelig eventuelle udgifter til levering og lægning af gulvet, hvis du vil have en professionel til det.

Muligt selv at lægge sildebensparket med klikgulve

Som nævnt er det med sildebensparket som klikgulv blevet muligt for dig selv at lægge gulvet. Det kan være med til at spare dig for en masse penge. Når du skal lægge gulvet, skal du altid sørge for, at underlaget er i orden. Det vil sige, at det skal være et plant underlag, hvor der ikke kan trænge fugt op igennem.

Når du har modtaget dit gulv, skal det ligge i nogle dage i det rum, hvor du vil lægge det. Det gør, at gulvet får samme temperatur som rummet, og det bliver nemmere for dig at arbejde med.

Hvilken retning du bør lægge dit sildebensparketgulv kommer an på, om det er et stort eller et lille rum. Hvis det er et stort rum, bør du lægge gulvet i lysets retning. Det er med til at fremhæve gulvet yderligere. Hvis det er et lille rum, bør du lægge gulvet i rummets retning, så sildebensmønsteret kommer til at være så langt som muligt.

Når du selv vil lægge dit gulv, er det en god ide, at du investerer i et par gode knæbeskyttere. Det er hårdt for knæene at lægge gulv, men med et par, der er fremstillet til professionelt brug, kan du sagtens klare det.

Hvad koster det at få lagt sildebensparket?

Som med prisen på selve gulvet er det svært at sige noget om, hvor meget du kommer til at betale for at få lagt dit gulv. Igen kommer det helt an på, hvor stort et gulv du skal have dækket. Det er dog blevet markant billigere at få lagt et sildebensparket på grund af de nye og smarte måder at lægge gulvet på.

Hvis du vil have den lavest mulige pris på lægning af din sildebensparket, bør du kontakte i hvert fald tre håndværkere for at få et tilbud fra dem. Med tre tilbud kan du nogenlunde regne ud, hvordan prisniveauet er, og om du bør få flere tilbud. Samtidig er tre tilbud ikke uoverkommelige at få.

Vil du gøre det ekstra nemt for dig selv at få tre tilbud, bør du kontakte vores samarbejdspartner 3byggetilbud.dk. De har specialiseret sig i at hjælpe personer, der skal have udført en håndværksopgave. Du skriver derfor bare til dem, hvilken opgave det drejer sig om, og hvor i landet du bor, så får de tre håndværkere til at kontakte dig i forhold til et tilbud.