Linoleumsgulv

Et linoleumsgulv er et slidstærkt gulv, der er nemt at rengøre. Det er derfor meget populært at bruge i for eksempel et køkken. Gulvet er skabt i organiske materialer, hvilket gør, at det kræver pleje en gang om året for …

Et linoleumsgulv er et slidstærkt gulv, der er nemt at rengøre. Det er derfor meget populært at bruge i for eksempel et køkken. Gulvet er skabt i organiske materialer, hvilket gør, at det kræver pleje en gang om året for at blive ved med at være flot og modstandsdygtigt.

Linoleum blev egentlig udviklet som materiale til regntøj, men er i dag meget populært som gulvbelægning. Det skyldes, at det er meget slidstærkt, nemt at rengøre og let at lægge selv i mindre rum. Du kan have et linoleumsgulv i stort set alle rum på nær vådrum. Det skyldes, at linoleum ikke har godt af at være i et fugtigt rum. Du kan selvfølgelig godt gøre det rent med vand, men det må ikke være fugtigt i længere tid af gangen. Derfor dur det ikke med et linoleumsgulv på badeværelset.

Til gengæld er et linoleumsgulv det helt rigtige til dit køkken. Gulvet i køkkenet bliver hurtigt beskidt i forbindelse med madlavning. Derudover er det et gulv, der bliver slidt meget på, når du går rundt i køkkenet.


Få 3 gratis tilbud på nyt linoleumsgulv

Vil du gerne vide, hvad et nyt linoleumsgulv skal koste? Så anbefaler vi, at du får 3 gratis og uforpligtende tilbud på 3byggetilbud.dk.

I videoen herunder kan du høre mere om, hvordan 3byggetilbud kan hjælpe dig.

Få 3 gratis tilbud på nyt linoleumsgulv


Rengøring af linoleumsgulv er nemt og hurtigt

Et linoleumsgulv er meget nemt for dig at gøre rent, hvilket er en af de vigtigste grunde til, at der er mange, der vælger det. Spilder du noget på det, kan du fjerne det umiddelbart efter, hvis du tørrer det op med en klud. Får det lov at sidde og tørre ind, kan du typisk fjerne det med en våd klud.

Gulve af linoleum er fremstillet af en blanding af linolie, harpiks, kalk, kork-, sten- og træmel. Når du vasker gulvet, kan det derfor godt afgive en lidt mærkelig lugt. Når gulvet er tørret igen, vil lugten dog forsvinde. Du kan bruge almindelige sæbespåner til at vaske gulvet med, men du bør ikke bruge opvaskemiddel eller brun sæbe.

Vedligeholdelse af linoleumsgulv

For at gøre dit linoleumsgulv mindre modtageligt mod skidt og snavs bør du starte med at mætte det med en opløsning af sæbespåner, når du lige har fået det. Det gør det mindre modtageligt over for fedt og snavs. Hvis dit gulv bliver grimt at se på, kan du fjerne sæbespånefilmen og lægge en ny på.

Fordi linoleumsgulvet er fremstillet af naturlige materiale kræver behandling af gammelt linoleumsgulv, at du er lidt nænsom ved det. En gang om året bør du behandle gulvet med linolie og terpentin, så du er sikker på, at det bliver ved med at være smidigt og have en stor modstandskraft.

Hvis du er træt af farven, bør du ikke kaste dig ud i at male dit linoleumsgulv. Malingen binder ikke så godt til materialet og kommer derfor hurtigt til at være slidt af de steder, hvor I går meget. Det er derfor i stedet en bedre ide, at du lægger en ny linoleum oven på for at få en anden farve.

Linoleumsgulv – priser

Det er meget forskelligt, hvor meget det kommer til at koste dig at lægge et linoleumsgulv. Det kommer helt an på, hvilken form for linoleum du vælger. Derudover kommer det selvfølgelig også an på, om du køber det som fliser eller som en rulle.

Når du køber fliser, køber du en pakke med et vist antal fliser i. Det gør det nemt for dig at regne ud, hvor meget du skal have. Regn med, at du skal give mellem 199 og 409 per pakke, hvilket ikke nødvendigvis er prisen for en kvadratmeter linoleumsgulv.

Vil du finde et billigt linoleumsgulv, er det smarteste, at du holder øje med, om du kan finde et godt tilbud. De forskellige firmaer, der forhandler gulvet, holder løbende udsalg. Har du fundet ud af, hvilket gulv du vil have, og hvor du vil købe det henne, handler det derfor bare om, at du tilmelder dig deres nyhedsbrev og så ellers venter tålmodigt.

Hvordan lægger man et linoleumsgulv?

Du kan finde flere forskellige typer af linoleumsgulv. Du kan vælge linoleumsgulv i lange baner med en tykkelse på to meter og fliser. Det førstnævnte er meget nemt for dig selv at lægge, hvis det er et mindre rum som en entre eller et smalt køkken. Hvis der er tale om et rum, der er bredere end to meter, skal de to baner af linoleum svejses sammen. Det kræver derfor en professionel gulvmand.

Fliserne er langt nemmere for dig selv at lægge. Du kan klikke dem sammen med et kliksystem, hvilket gør at du hurtigt kan få lagt et større gulv. Har du ikke mod på at lægge denne form for gulv selv, kan du dog selvfølgelig også få en professionel til det.

Vil du have hjælp til montering af linoleumsgulv, er det en god ide, at du kontakter vores samarbejdspartner 3byggetilbud.dk. De arbejder sammen med en lang række dygtige gulvfirmaer. Det sikrer, at du kan få et tilbud på lægning af linoleumsgulv fra hele tre forskellige kompetente gulvfirmaer i dit område.