Klikgulv

Det kan du læse omFå 3 gratis tilbud på nyt klikgulvHvordan lægger man klikgulv?Pris på klikgulv Et klikgulv er en meget smart form for gulv, der hverken kræver lim eller søm for at blive holdt sammen. Det gør det nemt for dig at lægge det selv. Du kan få klikgulve …

Verificeret af fagekspert

Et klikgulv er en meget smart form for gulv, der hverken kræver lim eller søm for at blive holdt sammen. Det gør det nemt for dig at lægge det selv. Du kan få klikgulve i en lang række forskellige materialer, hvilket er med til at gøre, at du kan bruge dem i mange forskellige rum.

Et klikgulv er, som navnet antyder, et gulv, du klikker på plads. Det bliver samlet med not og fer, hvor du bare skal få dem til at passe sammen. Det er med til at gøre det meget nemt for dig selv at lægge dit klikgulv. Til andre typer af gulve skal der typisk bruges lim, søm eller andre materialer til at holde dem sammen.


Få 3 gratis tilbud på nyt klikgulv

Vil du gerne vide, hvad et nyt klikgulv skal koste? Så anbefaler vi, at du får 3 gratis og uforpligtende tilbud på 3byggetilbud.dk.

I videoen herunder kan du høre mere om, hvordan 3byggetilbud kan hjælpe dig.

Få 3 gratis tilbud på nyt klikgulv

3byggetilbud.dk - Forstå konceptet på 1 minut


Du kan få gulvene i mange forskellige typer af materialer. Du kan først og fremmest få klikgulv lavet af træ. Det vil typisk have en kerne af spånplade eller MDF-plade og være beklædt med træ på over- og undersiden. Vinyl og linoleum klikgulve er også meget almindelige. De er særligt gode at bruge i vådrum.

Du kan vælge mellem en lang række forskellige former for mønstre, når du vælger denne type gulv. Hvis du vælger et i træ, kan du for eksempel få et sildebensmønster i dit klikgulv. Det er ellers et mønster, som er svært at lægge, hvis du skal lægge det selv.

Du kan bruge denne form for gulve i mange forskellige rum. For eksempel er klikgulve gode til køkkenet, hvor du får et slidstærkt og robust gulv. Du kan også få klikgulve, der er fremstillet særligt til at være udenfor, hvilket gør det muligt for dig at lægge det på altanen.

Hvordan lægger man klikgulv?

Denne type gulv er netop meget populære, fordi det er nemt at lægge det selv. Det kan være med til at spare dig for mange penge til en gulvmand. Du skal starte med at sikre, at der er et ordentligt underlag til klikgulvet. Du kan sagtens lægge det ovenpå dit eksisterende gulv, så længe der ikke er ujævnheder på mere end 2 mm.

Hvis du vil lægge dit klikgulv på beton, skal du sikre dig, at der er en fugtspærre imellem beton og gulv. Derudover skal du også sørge for, at der er et solidt underlag, der gør, at gulvet ikke kommer til at knirke.

Ved selve lægningen af klikgulvet starter du med at skære feren af den ene side og ligge den ind mod den længste væg i rummet. Der skal være 10 mm afstand mellem væggen og gulvbrættet; du kan få særlige afstandsstykker, der sikrer, at du holder den rette afstand.

Derefter går du i gang med at klikke stykkerne sammen. Sørg for at lægge stykkerne forskudt af hinanden, så de kommer til at danne det ønskede mønster på gulvet. Når du når den anden ende af rummet, kan det være, at du er nødt til at skære et stykke af brættet for, at det kan være der. Igen skal der være en afstand på 10 mm ind til væggen. Du kan bruge et slagjern til at få de sidste stykker på plads ved endevæggen.

Pris på klikgulv

Hvor meget dit klikgulv kommer til at koste, afhænger selvfølgelig helt af, hvor stort et gulv du skal have, og hvilket materiale du vælger. Derfor er det ikke muligt at komme med et bud på, hvor meget dit gulv kommer til at koste. Du kan dog få en ide om, hvad prisen kommer til at være ved at se på, hvad kvadratmeterprisen er på gulvet.

Hvis du vil have et billigt klikgulv, er det en god ide for dig, at du holder øje med tilbud. Det er særligt en mulighed, hvis du har tid til at vente. For der er selvfølgelig ikke klikgulv på tilbud hver dag. Ved at væbne dig med tålmodighed, kan du dog spare rigtig mange penge.

Som nævnt ovenfor kan du sagtens selv lægge dit klikgulv. Det er derfor bestemt ikke noget, som du behøver at have en fagmand til at gøre det.

Hvis du gerne vil have, at der kommer en professionel og gør det for dig, så du er sikker på, at det bliver gjort rigtigt, kan du henvende dig til vores samarbejdspartner 3byggetilbud.dk. Du skriver til dem, at du skal have lagt et klikgulv, og hvor du bor henne i landet, så finder de tre håndværkere, der kan give dig et tilbud på opgaven.