Linoleumsgulv: Se pris per m2 og få et gratis tilbud i dag

Er rummet hvor der skal lægges nyt linoleumsgulv mindre end 2 meter bredt, kan du selv lægge linoleumsgulv. Er det større, skal du hyre en gulvlægger til opgaven, da samlingerne ved hver linoleumsbane skal svejses med dyrt specialværktøj. Det koster typisk 700-900 kr. per m2 at lægge nyt linoleumsgulv. Læs mere om priserne nedenfor og læs, hvordan du sparer penge på opgaven.

Verificeret af fagekspert

Overvejer du nyt linoleumsgulv? I så fald er du ikke den eneste. Efter et blakket ry med institutionslignende associationer i start 00’erne har linoleumsgulvet igen vundet indpas i de danske hjem. Det skyldes bl.a., at gulvet er slidstærkt, nemt at rengøre og billigt at lægge sammenlignet med andre gulvtyper.

Dertil er linoleumsmateriale elastisk, hvilket betyder, at det faktisk udbedrer sig selv efter trykskader eller andre småskader.

Nedenfor kan du finde gældende prisestimater i 2024 for nyt linoleumsgulv, ligesom du kan se priseksempler. Du kan også få 3 gratis og uforpligtende tilbud på nyt linoleumsgulv hos vores samarbejdspartner, ligesom du kan finde inspiration i tidligere opgaver.

Få 3 uforpligtende tilbud på nyt linoleumsgulv

3byggetilbud.dk formidler årligt mere end 65.000 håndværkeropgaver. De kan med sikkerhed også klare din gulvopgave. Når 3 gulvfirmaer konkurrerer om din opgave, er du sikret den bedste pris.

4,6 på Trustpilot

Baseret på mere end 3.000 anmeldelser

Entreprisegaranti

Som dækker fejl og mangler med op til 35.000 kr.

Tilbud i hele landet

Med netværk af flere tusinde gulvlæggere i hele Danmark

Gratis, uforpligtende og med hurtigt svar i samarbejde med 3byggetilbud.dk

Hvad koster det at lægge nyt linoleumsgulv?

Prisen på at lægge nyt linoleumsgulv afhænger bl.a. af linoleummets kvalitet, underlagets stand samt om rummet er smalt nok til om linoleumsbanerne kan lægges i ét stykke, eller om det kræver svejsning af samlingerne med specialværktøj.

Selve linoleumsgulvet koster fra 100-200 kr. per m2 i den billige ende op til 300-500 kr. per m2 i den højere ende af kvalitetsklassen. Dertil kommer udgifter til aflønning af gulvlæggeren, som typisk koster 600-800 kr. i timen inkl. moms.

Hvis du får en gulvlægger til at lægge det nye linoleumsgulv, vil prisen bl.a. afhænge af:

  • Pris og kvalitet af materialer
  • Antallet af kanter i gulvfladen hvor der ønskes nyt linoleumsgulv
  • Om gulvfladen er bredere end 2 meter (ved gulvflader bredere end 2 meter, skal gulvbanerne svejses sammen)

Priseksempler

Priseksempel på 11 m2 nyt linoleumsgulv i køkkenet af gulvlægger

Du skal have lagt nyt linoleumsgulv i køkkenet på samlet 11 m2, og ønsker et linoleumsgulv. Fordi gulvoverfladen ikke er bredere end 2 meter, er det ikke nødvendigt at svejse samlingerne, men linoleumsgulvet kan svejses sammen. Det eksisterende køkkengulv har en jævn overflade og kræver kun minimal fugning og spartling, for at gulvet er klar til belægning af linoleum. Det tager samlet gulvlæggeren 7 timer at lægge linoleumsgulvet.

  • Aflønning af gulvlægger: 7 timer x 650 kr. = 4.550 kr.
  • Udgifter til materialer: 230 kr. per m2 x 11 m2 = 2.530 kr.
  • Samlet pris: 7.080 kr. inkl. moms

Priseksempel på 22 m2 nyt linoleumsgulv i køkkenet af gulvlægger

Du skal have lagt nyt linoleumsgulv i køkkenet på samlet 22 m2, og ønsker et linoleumsgulv som svejses i samlingerne. Det eksisterende køkkengulv har en jævn overflade og kræver kun minimal fugning og spartling, for at gulvet er klar til belægning af linoleum. Det tager gulvlæggeren to arbejdsdage at lægge linoleumsgulvet – 1. dag hvor gulvet spartles, 2. dag hvor linoleumsbanerne lægges og svejses sammen.

  • Aflønning af gulvlægger: 16 timer x 650 kr. = 10.400 kr.
  • Udgifter til materialer: 230 kr. per m2 x 22 m2 = 5.060 kr.
  • Samlet pris: 15.460 kr. inkl. moms

Priseksempel på gør-det-selv linoleum klikgulv i køkkenet

Har du mod på selv at lægge linoleumsgulv, skal du vælge et klikgulv, som ikke kræver specialværktøj til svejsning af samlingerne. Her er den mest gængse spiller på markedet Forbo, som producerer klikgulvserien Marmoleum, som koster ca. 250 per m2.

  • Forvent at skulle bruge 7-8 timer på gulvlægningen, hvis den eksisterende gulv skal jævnes og spartles.
  • Udgifter til linoleum: 250 kr. per m2 x 11 m2 = 2750 kr.
  • Udgifter til øvrige materialer såsom spartelmasse, primer mv.: 300 kr.
  • Samlet pris: 3.050 kr. inkl. moms

Inspiration til linoleumsgulv

Linoleumsgulv er ikke velegnet til gør-det-selv

At lægge linoleumsgulv i baner er ikke et velegnet gør-det-selv-projekt. Det skyldes, at samlingerne ved hver linoleumsbane skal svejses sammen, hvilket kræver dyrt specialværktøj. Der er dog to undtagelser:

  • Er der tale om et mindre rum, hvor du kan lægge linoleumsbanen i ét stykke, kan du godt selv lægge det nye linoleumsgulv. En typisk linoleumsbane måler typisk 2 meter i bredden, så rummet skal blot være smallere end de 2 meter, for at du selv kan udføre opgaven.
  • Lægger du linoleumsgulve i klikfliser – fremfor i ruller – skal samlingerne ikke svejses, og du kan dermed godt selv lægge linoleumsgulvet.
Få 3 gratis tilbud på nyt linoleumsgulv
Gratis, uforpligtende og med hurtigt svar

Hvad er linoleum?

Linoleum er fremstillet af naturmaterialer og består bl.a. af linolie, harpiks, savsmuld og farvepigment, mens vinyl fremstilles med syntetisk materiale. Begge gulvtyper er bløde, men linoleum er noget hårdere end vinyl.

Det betyder også, at linoleum ikke tåler vedvarende fugt, da det kan forrådne. Således er linoleum ikke velegnet til vådrum, mens vinyl sagtens kan anvendes til det formål.

Linoleum er særligt populært fordi det tåler meget slidtage. Således er linoleum velegnet i trappeopgange, entré eller køkken, som ofte bliver betrådt.

Linoleum blev egentlig udviklet som materiale til regntøj, men er i dag meget populært som gulvbelægning. Det skyldes, at det er meget slidstærkt, nemt at rengøre og let at lægge selv i mindre rum. Du kan have et linoleumsgulv i stort set alle rum på nær vådrum. Det skyldes, at linoleum ikke har godt af at være i et fugtigt rum. Du kan selvfølgelig godt gøre det rent med vand, men det må ikke være fugtigt i længere tid af gangen. Derfor dur det ikke med et linoleumsgulv på badeværelset.

Til gengæld er et linoleumsgulv det helt rigtige til dit køkken. Gulvet i køkkenet bliver hurtigt beskidt i forbindelse med madlavning. Derudover er det et gulv, der bliver slidt meget på, når du går rundt i køkkenet.

Hvor længe tager det at lægge linoleumsgulv?

Hvor længe det tager at lægge linoleumsgulv afhænger bl.a. af, om gulvbredden er mere end 2 meter, idet gulvlægningen i så fald også vil omfatte svejsning af samlinger.

  • Er der tale om et mindre rum med maksimalt 2 meter i bredden, kan opgaven typisk klares på samme dag.
  • Er der tale om et større rum med mere end 2 meter i bredden, vil det typisk tage 2 arbejdsdage for en gulvlægger.

Spar op til 40 pct.: Sådan får du lagt linoleumsgulv billigt

I de fleste tilfælde vil det kræve hjælp fra en professionel gulvlægger at lægge linoleumsgulv, fordi det kræver dyre specialværktøjer. Det udelukker således i de fleste tilfælde, at man sparer lønudgiften til gulvlæggeren væk ved selv at lægge linoleumsgulvet.

Heldigvis er der stadig en række råd man kan følge for at spare gevaldigt på gulvlægningen. Alene det at stå for materialekøbet selv kan spare dig op til 30 pct. af den endelige pris, hvis du er snedig når du forhandler prisen med gulvlæggeren.

1. Stå selv for materialekøb og indhent tilbud på fast timepris i stedet for totalentreprise

Det er en offentlig hemmelighed, at der i byggebranchen bliver lagt gevaldige avancer på byggematerialer. Det gælder også for gulvlægning. Hvis du selv står for køb af de materialer, der skal bruges til det nye gulv, kan du altså spare mange penge. Du skal således kun indhente tilbud på arbejdstimer af gulvlæggeren, hvilket væsentligt reducerer den endelige pris.

Der vil selvfølgelig være noget ekstra arbejde forbundet med det for dig med indkøb, så vil du slippe for besværet, kan du naturligvis aftale fast pris inkl. materialer med gulvlæggeren.

Sørg for, at du aftaler en fast timepris med gulvlæggeren, da det typisk vil reducere den endelige pris sammenliget med afregning med fast tilbud. Er du heldig, kan du spare op mod 30 pct. af den endelige pris sammenlignet med at vælge totalentreprise.

2. Vær detaljeret i din opgavebeskrivelse, når du indhenter tilbud

Når du indhenter tilbud på et nyt linoleumsgulv er det vigtigt, at du er detaljeret og omhyggelig i opgavebeskrivelsen. Derved vil du få et retvisende billede af prisen og undgår misforståelser med gulvlæggeren senere i processen.

En opgavebeskrivelse til lægning af linoleumsgulv bør indeholde:

  • Adresse på ejendommen hvor der skal lægges nyt linoleumsgulv
  • Om gulvet allerede er jævnt og uden revner, eller om det kræver væsentligt arbejde med gulvspartelmasse for at jævne gulvet
  • Fotos af det eksisterende gulv
  • Om du selv vil stå for indkøb af materialer og derfor kun vil afregne med timepris, eller om I skal aftale en fast pris på både materialer og arbejde

Eksempel på opgavebeskrivelse til en statisk beregning:

“Hej [Gulvfirma]

Vi har et køkkengulv af træ, som vi gerne vil give ekstra liv med et linoleumsgulv. Køkkengulvet måler ca. 10,5 m2 og det vil nok kræve noget forarbejde med spartling for at få gulvet helt jævnt. Jeg ønsker selv at stå for indkøb af materialer og vil derfor indhente tilbud med timeafregning. Se eventuelt vedlagte fotos af det eksisterende køkkengulv.

Bedste hilsner”

3. Indhent flere tilbud

Det er altid en god idé at indhente tilbud fra flere gulvfirmaer. Derved kan du vælge det firma som både virker troværdigt og som giver den bedste pris.

For at indhente flere tilbud anbefaler vi, at du finder inspiration i vores eksempel på en opgavebeskrivelse og udfylder formularen hos vores samarbejdspartner 3byggetilbud.dk. Du vil efterfølgende gratis og uforpligtende modtage 3 tilbud fra 3 forskellige gulvfirmaer.

Rengøring af linoleumsgulv er nemt og hurtigt

Et linoleumsgulv er meget nemt for dig at gøre rent, hvilket er en af de vigtigste grunde til, at der er mange, der vælger det. Spilder du noget på det, kan du fjerne det umiddelbart efter, hvis du tørrer det op med en klud. Får det lov at sidde og tørre ind, kan du typisk fjerne det med en våd klud.

Gulve af linoleum er fremstillet af en blanding af linolie, harpiks, kalk, kork-, sten- og træmel. Når du vasker gulvet, kan det derfor godt afgive en lidt mærkelig lugt. Når gulvet er tørret igen, vil lugten dog forsvinde. Du kan bruge almindelige sæbespåner til at vaske gulvet med, men du bør ikke bruge opvaskemiddel eller brun sæbe.

Få 3 gratis tilbud på nyt linoleumsgulv
Gratis, uforpligtende og med hurtigt svar

Skal jeg vælge linoleumsgulv i baner eller som klikfliser?

Generelt set kan man enten få:

  • Linoleumsgulv i baner som indtil for få år siden var den eneste type linoleum som eksisterede.
  • Linoleum som klikgulv/klikfliser som har vundet popularitet de seneste par år, idet de fleste husejere selv kan lægge gulvet.

Begge gulvtyper er omtrent lige holdbare og slidstærke. Ulempen ved klikgulv er, at det typisk vil medføre en lille skråning fra der, hvor gulvet starter, hvilket kan skabe både æstetiske og praktiske udfordringer.

Vedligeholdelse af linoleumsgulv

For at gøre dit linoleumsgulv mindre modtageligt mod skidt og snavs bør du starte med at mætte det med en opløsning af sæbespåner, når du lige har fået det. Det gør det mindre modtageligt over for fedt og snavs. Hvis dit gulv bliver grimt at se på, kan du fjerne sæbespånefilmen og lægge en ny på.

Fordi linoleumsgulvet er fremstillet af naturlige materiale kræver behandling af gammelt linoleumsgulv, at du er lidt nænsom ved det. En gang om året bør du behandle gulvet med linolie og terpentin, så du er sikker på, at det bliver ved med at være smidigt og have en stor modstandskraft.

Hvis du er træt af farven, bør du ikke kaste dig ud i at male dit linoleumsgulv. Malingen binder ikke så godt til materialet og kommer derfor hurtigt til at være slidt af de steder, hvor I går meget. Det er derfor i stedet en bedre ide, at du lægger en ny linoleum oven på for at få en anden farve.

Hvordan lægger man et linoleumsgulv?

Du kan finde flere forskellige typer af linoleumsgulv. Du kan vælge linoleumsgulv i lange baner med en tykkelse på to meter og fliser. Det førstnævnte er meget nemt for dig selv at lægge, hvis det er et mindre rum som en entre eller et smalt køkken. Hvis der er tale om et rum, der er bredere end to meter, skal de to baner af linoleum svejses sammen. Det kræver derfor en professionel gulvmand.

Fliserne er langt nemmere for dig selv at lægge. Du kan klikke dem sammen med et kliksystem, hvilket gør at du hurtigt kan få lagt et større gulv. Har du ikke mod på at lægge denne form for gulv selv, kan du dog selvfølgelig også få en professionel til det.

Vil du have hjælp til montering af linoleumsgulv, er det en god ide, at du kontakter vores samarbejdspartner 3byggetilbud.dk. De arbejder sammen med en lang række dygtige gulvfirmaer. Det sikrer, at du kan få et tilbud på lægning af linoleumsgulv fra hele tre forskellige kompetente gulvfirmaer i dit område.

Guide: Sådan lægger man linoleumsgulv i ét stykke

Er rummet hvor der skal lægges nyt linoleumsgulv mindre end 2 meter i bredden, kan du selv udføre opgaven. Har du ingen erfaring fra tidligere byggeopgaver, anbefaler vi dog, at man hyrer en gulvlægger til opgaven.

Man kan godt lægge linoleumsgulv på et eksisterende gulv, og du behøver derfor ikke rive dit eksisterende trægulv eller flisegulv op. Du skal blot sikre dig, at det eksisterende gulv er i god stand og plant, hvilket sikres med priming og spartling.

Gulvlægningen foregår som følger:

  • Underlaget bør gøres helt plant, inden man lægger linoleum. Derfor skal eventuelle fuger og andre ujævnheder fyldes op, og hele gulvfladen skal spartles. Mellem hvert lag spartelmasse og underlaget smøres primer på for at sikre, at de forskellige lag hæfter ordentligt på hinanden.
  • Fugerne pensles derefter med primer, inden de fyldes med en hurtigttørrende gulvspartelmasse. Det sker for at sikre, at spartelmassen kan hæfte ordentligt på den gamle fuge.
  • Hele gulvfladen primes, når de spartlede fuger er helt tørre. Primeren sikrer, at den selvnivellerende gulvspartelmasse kan hæfte ordentligt på de glatte fliser.
  • Den selvnivellerende gulvspartelmasse fordeles jævnt på gulvet, når den er blandet op efter anvisningerne. På relativt små flader som her kan du sagtens bruge et stålbræt eller lignende.
  • Linoleumsgulvet lægges og beskæres til at passe gulvets kanter.
Montering af linoleum

Ønsker du at lægge linoleumsgulv med klikgulv, kan du følge nedenstående guide:

Montering af Forbo Marmoleum Click | Garant

Hvad er fordelene ved linoleumsgulv?

Fordelen ved linoleumsgulv er bl.a., at det er meget slidstærkt. Det betyder, at gulvtypen er velegnet i områder af boligen, hvor der er meget slidtage. Det kan f.eks. være køkken, selvom linoleumsgulv også er velegnet i trappeopgange eller entréer.

Får linoleumsgulvet en ridse, kan man nemt polere den op igen med en komplementerende sæbe.

Få 3 gratis tilbud på nyt linoleumsgulv
Gratis, uforpligtende og med hurtigt svar

Hvad er forskellen mellem linoleum og vinyl?

Mange har svært ved at få øje på forskellen mellem linoleum og vinyl, og forveksler fejlagtigt de to gulvtyper. Men selvom de to gulvtyper ligner hinanden, er der en betydelig forskel på, hvad de to gulvtyper er fremstillet af.

  • Bemærk: nogle kommer fejlagtigt til at bruge ordene “lineoliumsgulv” eller “linioliumsgulv”. Det er en stavefejl idet ordet skrives “linoleumsgulv”.

Linoleum er fremstillet af naturmaterialer og består bl.a. af linolie, harpiks, savsmuld og farvepigment, mens vinyl fremstilles med syntetisk materiale. Begge gulvtyper er bløde, men linoleum er noget hårdere end vinyl.

Det betyder også, at linoleum ikke tåler vedvarende fugt, da det kan forrådne. Således er linoleum ikke velegnet til vådrum, mens vinyl sagtens kan anvendes til det formål.

  • Linoleum er fremstillet af naturmaterialer, og vinylgulve består af syntetiske materialer.
  • Begge gulvtyper er bløde, men linoleum er noget hårdere end vinyl.
  • Vinylgulve tåler – modsat linoleum – vedvarende fugt og er derfor mere velegnet på badeværelse og lignende vådrum
  • Et vinylgulv er lettere at lægge selv end et linoleumsgulv.
Hvad koster lægning af linoleumsgulv?

Prisen på linoleumsgulv vil variere, men typisk finde priser omkring 700-900 kr. per m2, hvis du skal have en gulvlægger til at udføre opgaven. Prisen vil bl.a. afhænge af, hvor meget fuge- og spartelarbejde der vil være forbundet med at jævne det eksisterende gulv. Vil du selv udføre opgaven, vil det typisk koste mellem 100-300 kr. per m2 i materiale afhængigt af kvalitet.

Hvad er linoleum?

Linoleum er fremstillet af naturmaterialer og består bl.a. af linoleumscement, iltet linolie og harpiks. Dertil øvrige hjælpematerialer såsom savsmuld og farvepigment. Linoleum er særligt populært, fordi det er relativt billigt at lægge og nemt at rengøre samt vedligeholde. Linoleum er både slidstærkt og elastisk, hvilket betyder, at materialet faktisk kan udbedre sig selv efter trykskader og andre småskader.

Hvordan lægger man linoleumsgulv? Tre metoder

Der findes faktisk tre måder at lægge linoleumsgulv på: 1) I et stykke hvor linoleumsstykket skæres til, så det passer til gulvfladen, 2) Som klikgulv som ‘klikkes’ sammen, 3) I flere stykker ved større rum med en bredde på mere end 2 meter hvor stykkerne svejses sammen i samlingerne med specialværktøj. De to førstnævnte metoder kan man selv udføre, mens sidstnævnte kræver en fagmand.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme den

Gennemsnitlig bedømmelse: / 5. Antal stemmer:

Ingen stemmer indtil videre! Vær den første til at bedømme denne artikel.

Da du fandt denne artikel nyttig...

Del artiklen, hvis du har lyst!

Vi beklager, at artiklen ikke var nyttig for dig

Lad os forbedre artiklen

Fortæl os, hvordan vi kan forbedre denne artikel?