Maling af gulv: Beregn prisen for epoxy og beton

Ifølge vores data som bygger på 49 indsamlede fakturaer, varierer prisen på maling af beton- eller epoxygulv udført af professionel maler mellem 109-550 DKK per kvadratmeter. Prøv vores prisberegner nedenfor og læs hvad du bør være opmærksom på, før du går i gang med maling af gulvet.

Verificeret af fagekspert

Er epoxy- eller betongulvet begyndt at se slidt og medtaget ud? I så fald kan maling af beton- eller epoxygulvet give et flot resultat, som også er overkommelig for så vidt angår pris. Ifølge vores data som bygger på 49 indsamlede fakturaer, varierer prisen på maling af beton- eller epoxygulv udført af professionel maler mellem 109-550 DKK per kvadratmeter. Prøv vores prisberegner nedenfor og læs hvad du bør være opmærksom på, før du går i gang med maling af gulvet.

Få tre gratis tilbud på maling af gulv

Ønsker du tre gratis tilbud på maling af beton- eller epoxygulvet, anbefaler vi, at du udfylder formularen hos vores samarbejdspartner 3byggetilbud.dk.

Du får tre forskellige tilbud fra tre forskellige malerfirmaer. Gratis, uforpligtende og med hurtigt svar.

  • Malertilbud i hele landet uanset opgavens omfang
  • 100% uforpligtende og med gratis rådgivning til opgaven
  • Hurtigt svar

Hvad koster maling af epoxy- eller betongulv?

Prisen på maling af beton- eller epoxygulv koster mellem 109-550 DKK per kvadratmeter. Er der blot tale om genbehandling af et beton- eller epoxygulv, som tidligere er malet, koster det som regel under 100 DKK per m2.

Prisen afhænger af en række faktorer, herunder:

  • Maling: epoxymaling er som regel dyrere end en olie- eller vandbaseret gulvmaling eller en PU-forstærket akrylmaling til gulv.
  • Genbehandling: hvis gulvet tidligere er malet, kan man nøjes med en genbehandling, som omfatter en let afslibning og vask samt 2 x gulvmaling.
  • Gulvoverfladens areal: jo flere kvadratmeter gulv som skal males, jo mere kommer opgaven selvsagt til at koste.
  • Professionel maler eller gør-det-selv: udfører du selv malerarbejdet, slipper du for udgifter til lønning af maleren. Til gengæld kræver det en del forberedelse for, at resultatet bliver flot.
  • Hvis der er revner og huller i det nuværende betongulv, skal det først repareres, før maleren kan komme i gang med at male, og det betyder typisk også en højere pris. Her benytter maleren typisk en særlig form for fuge, så alle huller og revner jævnes.
  • Landsdel og firma: det generelle lønniveau variere mellem landsdelene, og det gør sig også gældende for lønniveauet for malere. I Hovedstadsområdet skal man regne med en noget højere timepris sammenlignet med f.eks. Sønderjylland. Ligeledes vil prisen også variere fra malerfirma til malerfirma.
  • Overfladebehandling: Der er mange, som vælger at få behandlet gulvene, efter de er blevet malet. Det kan eksempelvis være at få gulvene pudset, så de stor så flotte og blanke som muligt.
Få 3 gratis tilbud på maling af beton- eller epoxygulv
Gratis, uforpligtende og med hurtigt svar

Skal jeg male mit gulv med epoxymaling eller almindelig gulvmaling?

Hvis du skal have malet dit gulv, kan du vælge mellem epoxymaling samt almindelig maling som typisk omfatter en olie- eller vandbaseret gulvmaling eller en PU-forstærket akrylmaling til gulv. Om du skal vælge epoxymaling eller almindelig gulvmaling vil afhænge af budget, gulvtype samt hvor pænt et resultat du ønsker.

Epoxymaling er som bekendt en betydelig dyrere maling end almindelig gulvmaling. Til gengæld efterlader epoxymaling et flot resultat. Derfor kan man nøjes med almindelig guldmaling som olie- eller vandbaseret gulvmaling i lokaler, som kun benyttes til praktiske formål såsom garage, carport, kælder eller lignende. Epoxymaling kan give mening i lokaler, som man benytter ofte og som skal se præsentable ud, såsom badeværelse, køkken, toilet, stue eller lignende.

Fordelen med epoxy er særligt, at det er et særdeles slidstærkt materiale. Derfor vælger nogle også at få malet med epoxy i carporten, så bilen ikke efterlader spor.

Få 3 gratis tilbud på maling af beton- eller epoxygulv
Gratis, uforpligtende og med hurtigt svar

Hvornår bør man male gulvet?

Uanset om man har trægulv, betongulv eller andet, er det altid værd at overveje, hvornår gulvet bør males. Er der tale om et betongulv, er det værd at bemærke, om gulvet har nogle slidspor, revner eller huller. I så fald kan det være en god idé at få malet gulvet.

Husk dog, at maling af gulvet kan være en dyr opgave, og derfor er det værd at overveje, om det er tid til at få udført. Vi anbefaler, at du rådfører dig med en professionel maler, som kan vurdere, om gulvet trænger til at blive malet.

Kan man male trægulv med epoxymaling?

Man kan godt male trægulv med epoxymaling, men man bør være opmærksom på, at det kræver et ekstra forarbejde i form af afslibning af gulvet. Derudover bør man være opmærksom på, at det er svært at lave om, når trægulvet først er malet med epoxy, samt at ikke alle trægulve er egnet til at blive malet med epoxy. Hvis du overvejer at male dit trægulv med epoxy, anbefaler vi, at du tager kontakt til en professionel maler, som kan vejlede dig og vurdere, om det er en god idé.

Kan man selv male gulvet?

Man kan i princippet godt selv male gulvet, men man bør være varsom. Særligt hvis gulvet har revner eller huller, vil det ofte kræve en professionel maler, som kan udjævne huller med fuge. Derudover giver det sjældent et ligeså flot resultat, hvis man selv maler gulvet sammenlignet med at få en professionel maler til at udføre opgaven.

Få 3 gratis tilbud på maling af beton- eller epoxygulv
Gratis, uforpligtende og med hurtigt svar

Sådan maler du selv gulvet med epoxymaling

Inden du begynder at male med epoxymaling, er det vigtigt, at du har forberedt overfladen grundigt. Den skal være ren, tør, fedtfri og have en temperatur på i hvert fald 15 grader. Du skal slibe overfladen let. Træ skal slibes med slibepapir, mens beton skal slibes med en diamantsliber. Det er nemmest at påføre epoxymaling på et betongulv, men det er også muligt på andre typer af gulve.

Er der revner eller ujævnheder i overfladen, skal de fyldes ud med epoxyspartelmasse. Er det en overflade, der suger malingen, skal den have en grunder, inden du går i gang.

Derefter skal du blande epoxygulvmalingen. Den består af en base og en hærder. Du skal sørge for at blande i det rigtige forhold, og når du har gjort det, har du cirka to timer, hvor du kan arbejde med malingen. Du skal påføre malingen vådt i vådt for at få den spejlblanke overflade, som gulvet er så kendt for.

Som du kan læse, er det ikke sådan lige til for gør-det-selv-manden eller -kvinden at lægge et epoxygulv. Derfor vælger langt de fleste at få en professionel til at stå for det. Kombinationen af, at malingen skal blandes på den helt rigtige måde, og at den skal påføres så hurtigt, afskrækker de fleste.

Nedenfor kan du se en video om, hvordan gulvet males med epoxy: