Støbning af betongulv: Se priser, regler og få 3 tilbud

Det kan du læse omFå 3 gratis tilbud på støbning af gulvHvad koster støbning af gulv?Få tilbud på støbning af gulvHvordan støber jeg et gulv?Sådan kommer du i gang med lav selv støbning af gulvFå styr på kapilarbrydende lag, isolerende lag og dampspærreGå i gang med betongulvetSlut af med et …

Verificeret af fagekspert

Skal du have lagt ny gulvvarme på badeværelset, eller skal der lægges nyt fundament? I så fald skal du have støbt et nyt betongulv. Du kan godt selv lægge betongulv, men du bør være opmærksom på, at det er et omfattende arbejde, som vi fraråder, hvis du ikke har erfaring fra lignende byggeopgaver.

Det er et stort arbejde, der kræver, at du graver ud, lægger gulvisolering og sørger for, at betonen bliver helt lige. På badeværelset skal du tage hensyn til afløb, og at gulvet skal være vandtæt.

Et betongulv er et godt underlag til andre gulve. Ved at udføre det korrekt sikrer du, at der ikke trænger fugt ind i din bolig, og at der ikke kan sive radon ind. Du kan lægge alle former for gulve ovenpå et betongulv. Det er både trægulve, klinker, fliser, laminat, vinyl og linoleum.

Når du kaster dig ud i gulvstøbning, er det dog vigtigt, at du sørger for, at det bliver gjort helt rigtigt. Jorden under betonen skal være helt plan, gulvet skal være ordentligt isoleret, og du skal bruge tid på at lade betonen tørre ordentlig ind, så den ikke sprækker. Derfor er det ikke for alle at støbe deres eget gulv.


Få 3 gratis tilbud på støbning af gulv

Vil du gerne vide, hvad støbning af gulv koster? Så anbefaler vi, at du får 3 gratis og uforpligtende tilbud på 3byggetilbud.dk.

I videoen herunder kan du høre mere om, hvordan 3byggetilbud kan hjælpe dig.

Få 3 gratis tilbud på støbning af gulv

3byggetilbud.dk - Forstå konceptet på 1 minut

Hvad koster støbning af gulv?

Prisen på støbning af et betongulv bliver typisk enten gjort op i en timepris eller en pris per kvadratmeter. Det varierer fra firma til firma, hvilken pris de opgiver, og det er derfor selvfølgelig noget, som du skal være meget opmærksom på, når du får et tilbud.

En god tommelfingerregel er, at ved støbning af gulv kommer prisen til at ligge på omkring 300 kroner per kvadratmeter eller 350 kroner i timeløn plus materialer.

Når du selv skal støbe dit gulv, skal du selvfølgelig også betale for materialerne. Din egen tid betaler du ikke for i kroner og ører, men du ved jo, hvor meget du tjener i timen på dit almindelige arbejde. Kan det i det tilfælde så betale sig for dig, at du selv lægger gulvet? Eller giver det faktisk bedre mening, at du får en professionel til det?

Få tilbud på støbning af gulv

Når du skal i gang med et stort byggeprojekt, som det vil være, når du skal have støbt gulv i et eller flere rum i din bolig, bør du altid få mindst tre tilbud på opgaven. Med de tre tilbud kan du være sikker på, at du får en nogenlunde fornemmelse af, hvordan prisniveauet er i dit område.

Du kan få tre tilbud ved at ringe rundt til de tre relevante gulvlæggere i dit område. Du kan dog også gøre det nemmere for dig selv ved, at du bruger vores samarbejdspartner 3byggetilbud.dk. Når du bruger dem, kan du være sikker på, at gulvlæggeren har en høj kvalitet, da de stiller krav til den. Derudover ved du, at gulvlæggeren har tid til at påtage sig din opgave nu, da 3byggetilbud.dk kun får håndværkere, der har tid i øjeblikket, til at kontakte dig.

Når du får tre tilbud, enten fordi du selv har ringet, eller fordi du har brugt 3byggetilbud.dk, foregår det på den måde, at gulvlæggeren kommer hjem til dig og ser, hvor gulvet skal ligge. Prisen afhænger jo blandt andet også af, hvilken form for gulv der ligger nu. Derefter kan vedkommende give et bud på, hvad opgaven vil komme til at koste.

Hvordan støber jeg et gulv?

Det er et stort arbejde at skulle støbe et betongulv. Derfor er det ikke underligt, at der er mange, der vælger at hyre en gulvlægger til jobbet. På den måde er du sikker på, at det bliver gjort på den rigtige måde. Er du i tvivl om, hvordan du skal gøre, og om det er en opgave, som du selv tør kaste dig ud i, bør du læse vores guide herunder.

Sådan kommer du i gang med lav selv støbning af gulv

Når du vil støbe dit eget betongulv, skal du først og fremmest fjerne den nuværende gulvbelægning. Ligger der allerede et betongulv, skal du bruge en betonhammer til at fjerne det, mens du skal bruge en sav, hvis dit nuværende gulv er af træ.

Derefter skal du have fat på det værktøj, du skal bruge og købe cement og støbemix eller en færdigblandet beton. Når du vil støbe dit eget gulv, er det vigtigt, at du er opmærksom på blandingsforholdet af cement og støbemix. Hvordan blandingsforholdet er, afhænger helt af, hvordan gulvet skal bruges.

Til et gulv i en villa er blandingsforholdet mellem cement og støbemix 1:7, mens det i udendørskonstruktioner er 1/4.

Vil du gøre det nemt for dig selv, kan du købe en færdigblandet beton, der er skabt til det område, hvor du vil lægge gulvet.

Få styr på kapilarbrydende lag, isolerende lag og dampspærre

Når du har gjort dine forberedelser, skal du i gang med at jævne jorden, der hvor gulvet skal være. Du skal typisk fjerne 60 centimeter jord i en bolig, da der skal være plads til en lang række andre lag end bare betonen. Det siger sig selv, at jorden skal være plan, så gulvet også bliver det.

Det kapilarbrydende lag har til formål at sørge for, at gulvet ligger stabilt og forhindre fugt i at trænge op i gulvet. Du kan bruge sand, perler, lecanødder eller letklinker. Det er vigtigt, at de er på mindst 4 mm. Det kapilarbrydende lag skal være på 15 centimeter og skal stampes kraftigt eller udjævnes med en pladevibrator.

Er det et rum i din bolig, hvor du er ved at lægge betongulv under, skal der selvfølgelig være isolering under. I en garage eller ved et udendørsbetongulv er det ikke nødvendigt. Du kan bruge flamingoplader til isolering. Der skal være et lag på mindst 300 mm for at leve op til de gældende regler.

Til sidst lægger du en dampspærre. Det er et tyndt lag polyethylenfolie, der sikrer, at der ikke kan trænge fugt op i gulvet, der ligger oven på. Derudover bremser det også for, at der kan trænge radon fra jorden op gennem gulvet.

Gå i gang med betongulvet

Støbning af betongulv

Hvis du vil have gulvvarme i dit nye gulv, skal du overveje, om du vil have det over eller under betonen. Skal den ligge under betonen, og vil du have vandgulvvarme, skal du have fat i en VVS’er. Det er ikke noget, som du må lægge selv.

Derefter kan du komme i gang med at lægge beton ud på gulvet. Du fylder betonblandingen på gulvet og skal så bruge et bræt til at afrette det plant med. Det gør du ved at trække brættet ind mod dig selv. Det er vigtigt, at du ikke vælger et for langt bræt, da det er tungt at trække, og du nemt kan komme til at trække skævt med et for langt bræt. Derfor bør du ikke bruge et bræt, der er mere end 2 meter langt.

Når du har lagt beton på hele gulvet og afrettet det, skal du lægge plastik over, så betonen ikke tørrer for hurtigt ind. Du lægger plastikken på, når du kan gå på gulvet. Hvis betonen får lov at tørre for hurtigt, kan den komme til at sprække.

Slut af med et slidlag

Når betonen har haft to til tre dage til at tørre, skal du lægge et slidlag oven på. Det gør du ved igen at hælde beton ud på gulvet og at afrette den med et bræt. Slidlaget fylder eventuelle huller ud, og du skal sørge for at glatte det helt ud med et pudsebræt. Derefter skal du igen lægge plastik over, så slidlaget ikke tørrer for hurtigt.

Efter dit betongulv er tørret, kan du lægge den gulvbelægning, som du ønsker, oven på, eller vælge at beholde det rå betongulv, hvis det er det, du ønsker.

Støbe gulv på badeværelset

Det er lidt mere kompliceret for dig, hvis du vil støbe et gulv på badeværelset i forhold til de andre rum i huset. Det skyldes dels, at der er afløb og lignende i gulvet, som du skal tage hensyn til, og dels at gulvet bliver gjort vådt oppe fra, og at det er vigtigt, at det kan holde til det.

Derudover skal gulvet i badeværelset ikke være plant, men have en hældning, så vandet fra brusekabinen løber den rigtige vej. Det er alt sammen med til at gøre, at det er sværere for dig selv at støbe et gulv i badeværelset, end det er i andre rum.

Sådan får du et vandtæt gulv i badeværelset

Du kan vælge en række forskellige løsninger, når du gerne vil have et vandtæt gulv i badeværelset. Det er først og fremmest, at du kan vælge en form for beton, der er vandtæt. Det er en beton med en styrke på 20 MPa. Den skal støbes i en tykkelse på 60 mm. Vær særlig opmærksom på, hvordan du gør det omkring afløbet.

En anden mulighed er, at du lægger et vandtæt gulv oven på selve betonen. Det kan for eksempel være et vinylgulv. Når tætningerne er blevet svejset sammen af en professionel gulvlægger, vil det ikke være muligt for vandet at trænge igennem.

En tredje mulighed er, at du får lagt en vådrumsmembran ovenpå betonen. Det er en flydende gummimasse, der bliver smurt på. Når den er hærdet, har du et helt vandtæt lag, hvorpå du kan lægge en anden form for gulvbelægning.