Trænger dine vægge til en ny farve?

Det kan du læse omDen rette farve er først og fremmest et personligt valgTænk på rummets funktionHvis du snart skal sælge din bolig Hvis du er i gang med at forny dine gulve, kan du meget vel blive inspireret til at forsætte renoveringsprojektet. Med splinternye og flotte gulve kan det …

Verificeret af fagekspert

Hvis du er i gang med at forny dine gulve, kan du meget vel blive inspireret til at forsætte renoveringsprojektet. Med splinternye og flotte gulve kan det være, at du kigger lidt på dine vægge og tænker ”Øv”.

Sådan skal det naturligvis ikke være. Dine vægge skal være ligeså flotte som dit gulv. Hvis du derfor ikke er tilfreds med farven på væggene, bør du helt klart male dem. Det er nemlig vigtigt, at dit hjem altid føles hyggeligt og personligt. Det kan den rette maling hjælpe med.

Den rette farve er først og fremmest et personligt valg

Når det kommer til farverne i dit hjem, er der intet rigtigt eller forkert valg. Dit hjem skal nemlig afspejle dig og din personlighed. Hvis du derfor elsker farver, så skal du endelig bare male dit hjem i en masse forskellige og spændende farver.

Hvis du derimod er glad for et roligt og minimalistisk udtryk, kan du i stedet vælge nogle jordnære og neutrale farver. Det eneste vigtige er, at du er tilfreds med slutresultatet.

Tænk på rummets funktion

Inden du går i gang med malerpenslen, bør du dog overveje rummets funktion. Der er nemlig nogle rum, hvor nogle farver som udgangspunkt passer særligt godt – eller dårligt til. Derfor bør du overveje det en ekstra gang, inden du maler.

For eksempel vil de fleste mennesker gerne have en rolig farve i soveværelset. Det skyldes, at nogle farver er opkvikkende, hvorimod andre er beroligende. Siden du bruger soveværelset til at sove i, er det derfor en god idé med en mere rolig farve. Derfor anbefaler mange farveeksperter også, at du maler soveværelset i en rolig, blå farve.

Det betyder derfor også, at hvis du knuselsker pangfarver, er det måske bedre at holde disse farver til de øvrige rum.

Hvis du snart skal sælge din bolig

Hvis du har planer om at sælge din bolig snart, bør du også overveje farvevalget en ekstra gang. I så fald kan det nemlig være en god idé at farve boligen i farver, som er mere populære. På den måde er der større sandsynlighed for, at en køber vil forelske sig i boligen.

Hvis du er i tvivl om, hvilke farver der er på mode, kan du spørge din farvehandler. Blandt andet står malgodt.dk klar til at hjælpe dig.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme den

Gennemsnitlig bedømmelse: / 5. Antal stemmer:

Ingen stemmer indtil videre! Vær den første til at bedømme denne artikel.

Da du fandt denne artikel nyttig...

Del artiklen, hvis du har lyst!

Vi beklager, at artiklen ikke var nyttig for dig

Lad os forbedre artiklen

Fortæl os, hvordan vi kan forbedre denne artikel?

Skriv en kommentar

Bemærk: Vi besvarer kun generelle spørgsmål til artiklens indhold i kommentarsporet. Hvis du ønsker at få behandlet din byggeopgave, kan du finde vores samarbejdspartner øverst på siden.