Vinylgulv

Vil du have et holdbart gulv, der er nemt for dig at rengøre, er det oplagt for dig, at du vælger et vinylgulv. Det kan bruges i alle rum, men er særligt populært i køkkenet og på badeværelset. Du kan …

Vil du have et holdbart gulv, der er nemt for dig at rengøre, er det oplagt for dig, at du vælger et vinylgulv. Det kan bruges i alle rum, men er særligt populært i køkkenet og på badeværelset. Du kan få det i lige præcis det look, som du ønsker.

Vinylgulve er fremstillet af et syntetisk materiale, der meget holdbart, nemt at rengøre og vandafvisende. Derudover er det også billigt i forhold til for eksempel at få lagt fliser eller et trægulv. Det er derfor ikke underligt, at det er en meget populær form gulv – ikke mindst i køkkenet og på badeværelset, hvor du ikke kan undgå, at gulvet bliver vådt fra tid til anden.

I køkkenet kan du komme til at spilde vand fra opvasken eller madlavningen, lige som det sker i de fleste familier, at der ryger et glas mælk eller en portion suppe på gulvet. Vinylgulvet kan klare det hele, og du kan derfor bare tørre væsken op med en klud. Derudover er det også rart med et fugefrit gulv i køkkenet, så du ikke ender med at have brødkrummer, ris og couscous i alle fugerne på gulvet.

Vinylgulve er også meget populære at bruge på badeværelset. Det skyldes igen deres vandafvisende evne. Gulvet kan bruges på hele badeværelset – også i brusekabinen. Når du vil have vinylgulv på badeværelset, skal du dog være opmærksom på, at det skal være en professionel, der lægger gulvet. Samlingerne i gulvet skal svejses, så det er helt sikkert, at der ikke kommer vand ned i underlaget.


Få 3 gratis tilbud på nyt vinylgulv

Vil du gerne vide, hvad et nyt vinylgulv skal koste? Så anbefaler vi, at du får 3 gratis og uforpligtende tilbud på 3byggetilbud.dk.

I videoen herunder kan du høre mere om, hvordan 3byggetilbud kan hjælpe dig.

Få 3 gratis tilbud på nyt vinylgulv


Nem og hurtig rengøring af vinylgulv

En anden grund til, at vinylgulve er så populære i køkkenet og på badeværelset, er, at rengøring af vinylgulve hurtigt er overstået. Til daglig er det typisk nok, at du bare støvsuger gulvet, og når du vil gøre noget ekstra ud af det, kan du vaske det. Til det bruger du bare almindelig universalsæbe og lunkent vand.

Skab det look du ønsker med et vinylgulv

Vinylgulve består af flere lag. Det øverste lag er gennemsigtigt og beskytter gulvet mod ridser, slid og buler. Gulvet kan derfor både holde til, at du trækker en stol henover det flere gange om dagen, og at du kommer til at tabe en stor tung frugtskål på det. Derudover er der også et lag, der danner mønsteret i gulvet, og et beskyttende lag under det.

På grund af opbygningen kan du få vinylgulve i stort set alle farver. Det kan være sort, hvid eller helt ensfarvet i en anden farve. Du kan dog også finde vinylgulve med trælook eller med udseende som mønstrede fliser.

De mange forskellige udseender gør, at du nemt kan skabe det udseende i dit hjem, som du ønsker. Vil du gerne have et slidstærkt og stort set vedligeholdelsesfrit gulv, der ligner et trægulv, kan du få det. Eller vil du hellere skabe en sydlandsk stil med gulv i mønstrede fliser uden at skulle betale en formue for det, kan du gøre det.

Sådan holder du dit gulv pænt

Du behøver stort set ikke at vedligeholde dit vinylgulv. Hvis du sørger for at passe godt på det, kan du have glæde af det i rigtig mange år fremover. Det betyder blandt andet, at du skal sørge for at fjerne pletter fra kuglepenne, farvekridt, skosværte, olie og andre fedtstoffer i en fart. Får du ikke gjort det, kan de danne varige mærker.

Derudover bør du også undgå visse typer af sko og at køre med for eksempel barnevogne på gulvet. Det kan også være med til at afsætte mærker, som du ikke senere kan få af.

Selvom vinylgulve er skabt med et beskyttende lag, er det dog ikke alt, som de kan tåle. Du skal for eksempel passe på med, at der kommer jord og sand ind, da det kan ridse gulvet. Du bør også være varsom, når du løfter tunge møbler henover gulvet.

Inden du skal i gang med at lægge vinylgulv

Der er en række detaljer, du skal have på plads, inden du går i gang med at lægge vinylgulv. Det er først og fremmest, om det skal være et gulv med kliksystem, fliser eller et i baner. Kliksystemet er typisk vinyl, der ligner almindelige gulvbrædder, hvor du sætter dem sammen ved at klikke dem sammen. Det er meget enkelt for dig at gøre det.

Fliserne kan i nogle tilfælde også sættes sammen som kliksystem, men der findes også modeller, der skal limes eller svejses sammen. De er nemme at lægge, da de har en praktisk størrelse og er enkle at skære til. Vinylgulv i baner er typisk fire meter bredt. Det er derfor langt mere uhåndterligt, men typisk også billigere.

Når du har fundet ud af, hvilken type og hvilket mønster du vil have, skal du til at måle gulvet op. Dermed har du styr på, hvor meget vinyl du skal bruge. Det smarteste kan være, at du skaber en model af gulvet i pap. Det er med til at gøre det nemmere for dig at skære gulvet ud bagefter.

Til sidst skal du sørge for, at det underlag, som gulvet skal lægges på, er plant og i et materiale, det er muligt for dig at klistre gulvet fast på. Dit gulv må ikke være i linoleum, vinyl eller have tæppe på, og du skal udjævne alle skævheder, inden du begynder at lægge gulvet.

Hvordan lægger man vinylgulv?

Når du skal i gang med at lægge gulvet, bør du starte inde i midten af rummet, hvis du har valgt et mønstret gulv. Du bør lægge en hel bane, så det giver dig en ide om, hvordan mønsteret kommer til at se ud ude ved væggen. Det kan være, at der skal justeres lidt på det for at få det til at se ordentligt ud. Er det et ensfarvet gulv, står det dig frit for, hvor du vil starte.

Når du når ud til kanten, skal du sørge for, at der er mindst to millimeter ind til væggen, da vinylgulve giver sig. Du kan skjule gabet med en liste.

Alt efter hvilken form for gulv du har valgt, skal du til at lime, svejse eller klikke gulvet. Har du købt gulve i baner, der ikke er lange nok til at dække hele rummet, skal du sørge for, at der er et par centimeter, hvor de overlapper. Det er særligt vigtigt, at du får lavet en flot samling, hvis du har et mønstret gulv.

Lægning af vinylgulv er tilladt for dig selv at gøre i alle rum på nær badeværelset. Der er det et krav, at det er en professionel, der står for det. I badeværelset skal de forskellige stykker vinyl svejses sammen, så det er helt sikkert, at der ikke kommer vand ned til underlaget.

Hvad koster et vinylgulv?

Det er selvfølgelig umuligt at sige noget om, hvad lige præcis dit vinylgulv kommer til at koste. Det kommer jo helt an på, hvor stort et gulv du har, og hvilket mønster du vælger. Der findes nemlig både dyrere og billigere vinylgulve.

De billigste koster typisk omkring 100 kroner per kvadratmeter, mens du sagtens kan komme op at betale mere end 500 kroner for de dyrere. Prisen afhænger blandt andet af mønsteret, og hvordan gulvet skal lægges. Hvis det er et vinylgulv i baner, vil det typisk være billigere, end hvis det er et vinylgulv i fliser eller som klikgulv.

Sådan kan du spare penge på vinylgulve

Hvis du gerne vil spare nogle penge på dit vinylgulv, kan du først og fremmest holde øje med, hvornår der kommer et på tilbud. Det sker løbende, og det handler derfor om, at du er opmærksom – og har tålmodighed til at vente.

En anden mulighed er, at du køber vinylgulv på et restsalg. Der kan du finde forskellige former for rester af materialet, som butikken gerne vil af med. Det er typisk, fordi de er holdt op med at føre den pågældende vare og derfor gerne vil tømme deres lager helt.

Pris på montering af vinylgulv

Et andet parameter, der påvirker prisen på dit vinylgulv, er selvfølgelig, om du har mulighed for selv at montere det eller ej. Som nævnt må du ikke selv montere det på badeværelset, mens det står dig frit for, om du vil gøre det i de andre rum.

Er du gør-det-selv-typen, vil det ikke være svært for dig, mens det kan blive noget af et projekt, hvis du ikke er. Derfor er det også værd at tage med i dine overvejelser, når du ser på priser på montering af vinylgulve: Hvor meget er din egen tid egentlig værd?

Hvis du overvejer at få en professionel til at lægge dit vinylgulv, er det altid en god ide, at du får tilbud fra i hvert fald tre håndværkere. Det er gratis at få et tilbud, hvorfor det også er værd for dig at gøre, selvom du egentlig hælder til at gøre det selv.

En nem måde for dig at få tre tilbud på er ved at kontakte vores samarbejdspartner 3byggetilbud.dk. De lægger vægt på kun at samarbejde med håndværkere, der kan holde en høj kvalitet, og som har tid til at påtage sig din opgave netop nu. Dermed får du en høj grad af tryghed i forhold til, at det er nogle, der kan levere et gulv i en høj kvalitet.