Hvad koster nyt plankegulv? Se priser inkl. montering samt råd til opgaven

Overvejer du nyt plankegulv i boligen? Bliv klogere på priser inkl. montering, tilbud og få råd til opgaven.

Verificeret af fagekspert

Et plankegulv er et meget holdbart gulv, der giver et smukt og klassisk udseende til det rum, hvor det ligger. Du kan vælge imellem en lang række forskellige typer, og du har gode muligheder for at få dem billigt ved at købe et restparti eller købe gulvet brugt.

For mange står et plankegulv som det klassiske gulv. Det er et smukt gulv med brede, lige planker, som ikke tiltrækker sig for meget opmærksomhed. Det gør det muligt for dig at kombinere det med en lang række stilarter og at bruge det i mange forskellige typer af rum. Faktisk er det kun på badeværelset, at du ikke kan bruge et plankegulv.

Du kan få denne type af gulve i en lang række forskellige former for materialer. De mest almindelige materialer til et plankegulv er eg og fyr, men du kan også få dem i mange andre træsorter. Det gør det nemt at finde en type, der passer til din stil.

Du har mulighed for at vælge et massivt plankegulv eller et med en kerne i en anden træsort. Den sidstnævnte slags er selvfølgelig billigere, men det føles langt mærke eksklusivt og robust, at du vælger et massivt gulv.


Få 3 gratis tilbud på nyt plankegulv

Vil du gerne vide, hvad et nyt plankegulv skal koste? Så anbefaler vi, at du får 3 gratis og uforpligtende tilbud på 3byggetilbud.dk.

I videoen herunder kan du høre mere om, hvordan 3byggetilbud kan hjælpe dig.

Få 3 gratis tilbud på nyt plankegulv


Hvornår skal jeg lægge et nyt plankegulv?

Et plankegulv kan typisk holde imellem 50 og 100 år, hvis du plejer det på den rigtige måde. Derfor vil du i mange tilfælde ikke være nødt til at lægge et nyt plankegulv, hvis dit gamle er blevet slidt – du kan nøjes med at få det slebet og behandlet.

Har du ikke et plankegulv i øjeblikket, er du ved at bygge ny bolig, eller ønsker du simpelthen bare en anden træsort på gulvet, er der intet til hinder for, at du køber et nyt plankegulv. Som nævnt er det en meget populær form for gulv og fås hos mange forskellige forhandlere.

Kan jeg have gulvvarme under mit plankegulv?

Som udgangspunkt kan du bruge et plankegulv i alle trætyper og tykkelser til gulvvarme. Der er dog to meget vigtige faktorer, der afgør, om du kan have et plankegulv med gulvvarme under.

Den ene er, om du har valgt et massivt gulv eller et lamelgulv. Den anden er, hvor tæt dit hus er. Jo tættere dit hus er, des mindre behøver du at varme op, dermed er det heller ikke nødvendigt, at der kommer så meget varme op gennem gulvet.

Har du et mere utæt hus, vil du skulle fyre mere. Det er sværere for varmen at trænge gennem et massivt plankegulv, hvilket gør, at du ikke får lige stå stor glæde af varmen. Bor du i et ældre, mere utæt hus, er det vigtigt, at du får producentens ord for, at du godt kan bruge dit plankegulv til gulvvarme.

Plankegulv – priser

Det er meget forskelligt, hvor meget et plankegulv koster. Priserne på et egetræs plankegulv varierer for eksempel alt efter, om det er massivt eller lamel, og selvfølgelig ikke mindst i forhold til, hvor meget du skal bruge.

Du kan ofte være heldig at finde et plankegulv på tilbud. Det kan dermed være med til at spare dig for mange penge. Du skal dog være opmærksom på, at du vælger gulv for de næste mange år på grund af gulvets høje levetid. Derfor bør du ikke købe et gulv, der kun er okay, bare fordi det er på tilbud.

En anden måde til at få et billigt plankegulv på er, hvis du kan finde et restparti. Det er gulve, som forhandlere af en eller anden grund ikke vil føre mere, og som de derfor gerne vil af med til en billig pris. Ved at søge på ”plankegulv restparti” kan du nemt finde frem til de forhandlere via nettet.

Et tredje alternativ til at få en lavere pris er ved at købe et brugt plankegulv. Der er mange, der hiver deres plankegulve af, før gulvet er slidt op. Det gør, at du kan få det til en lav pris, da de bare gerne vil af med det.

Hvad koster det at få lagt et plankegulv?

Lige som med prisen på selve gulvet er det svært at sige noget om, hvor meget det kommer til at koste dig at få lagt plankegulvet. Ved at få tilbud fra i hvert fald tre håndværkere kan du få en nogenlunde ide om, hvor meget det vil komme til at koste dig.

Vil du spare noget tid i forhold til at indhente de tre tilbud, kan du kontakte vores samarbejdspartner 3byggetilbud.dk. De kan finde frem til tre lokale håndværkere, der kan give dig et tilbud, hvis du bare skriver, hvilken opgave du skal have udført, og hvor du bor henne.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme den

Gennemsnitlig bedømmelse: / 5. Antal stemmer:

Ingen stemmer indtil videre! Vær den første til at bedømme denne artikel.

Da du fandt denne artikel nyttig...

Del artiklen, hvis du har lyst!

Vi beklager, at artiklen ikke var nyttig for dig

Lad os forbedre artiklen

Fortæl os, hvordan vi kan forbedre denne artikel?