Gulvlægning pris: Beregn prisen på alle gulvtyper, læs råd til projektet og få et gratis tilbud

På følgende side kan du se og beregne prisen på et nyt gulv, ligesom du kan se priseksempler på tidligere opgaver. Priserne er opdateret i 2022 af hensyn til generelle prisstigninger i byggebranchen og bygger på en rundspørge af 43 gulvfirmaer. Få også et gratis og uforpligtende tilbud fra vores samarbejdspartner på et nyt gulv.

Verificeret af fagekspert

Gulvlægning er en større opgave, og den vil oftest være for omfattende eller svær at klare på egen hånd, hvis du ikke er faglært. Enkelte gulvtyper er dog lettere at lægge end andre, hvis du skal gøre det selv. Et laminat- eller vinylgulv vil eksempelvis være væsentlig nemmere at gå til end et lamelgulv eller plankegulv.

Hvis du skal have en professionel gulvlægger til at klare opgaven for dig, så er det vigtigt at finde den rette pris. Der er nemlig store forskelle mellem de enkelte firmaer og deres tilbud – derfor hjælper vi dig her i guiden til at finde frem til den bedste pris på en nem og hurtig måde.

Vi lægger dog ud med at se nærmere på, hvad gulvlægning egentlig koster. Hvilke omkostninger skal du f.eks. påregne? Og hvad koster en gulvlægger i timen?

Dernæst finder du et konkret priseksempel på en tænkt gulvlægningsopgave udregnet på gennemsnitlige priser.

Få gratis rådgivning og 3 uforpligtende tilbud på nyt gulv

3byggetilbud.dk formidler årligt mere end 65.000 håndværkeropgaver. De kan med sikkerhed også klare din gulvopgave. Når 3 gulvfirmaer konkurrerer om din opgave, er du sikret den bedste pris.

4,6 på Trustpilot

Baseret på mere end 3.000 anmeldelser

Entreprisegaranti

Som dækker fejl og mangler med op til 35.000 kr.

Tilbud i hele landet

Med netværk af flere tusinde gulvlæggere i hele Danmark

Gratis, uforpligtende og med hurtigt svar i samarbejde med 3byggetilbud.dk

Hvad koster gulvlægning?

Primabolig.dk har været i kontakt med en lang række gulvfirmaer på tværs af Danmark, som har givet prisoverslag på forskellige gulvtyper. Dertil har vi beregnet den gennemsnitlige pris af alle prisoverslagene, som danner grundlag for nedenstående prisberegner.

Der var ikke stor forskel på prisen blandt gulvfirmaerne, men du skal stadig være opmærksom på, at prisen på gulvrenovering altid vil afhænge af de præcise omstændigheder ved gulvet. Derfor anbefaler vi, at du indhenter 3 gratis og uforpligtende tilbud hos vores samarbejdspartner 3byggetilbud.dk, hvis du vil have et præcist prisestimat.

Hvordan finder jeg det bedste firma til opgaven?

Hvad afhænger prisen af?

Prisen på gulvlægning varierer meget afhængig af forskellige parametre. Du skal bl.a. tage højde for følgende, når du skal beregne prisen på gulvlægning:

 • Materiale – Der er stor forskel på materialeprisen, og dermed svinger prisen også meget afhængig af, om du f.eks. ønsker at få lagt et vinylgulv eller et trægulv i massiv egetræ
 • Gulvtype – Prisen afhænger også af selve den gulvtype, du vil have lavet. Her taler vi ikke om materiale, men selve gulvtypen: Bærende gulv, ikke-bærende gulv, svømmende gulv osv.
 • Geografi – Gulvlæggeren skal også have løn, og denne kan også variere, alt efter hvor i landet du skal have udført opgaven
 • Omfang – Slutteligt har opgavens omfang og størrelse naturligvis også en betydning for prisen. Hvis du skal have lagt nyt gulv i alle husets rum, så vil prisen være væsentligt højere, end hvis du starter med f.eks. stuen eller soveværelset. Hvis du har problemer med at finde pengene til at give hele boligen en tur, så kan du med fordel tage et rum ad gangen.

Herunder ser vi nærmere på et konkret priseksempel:

Priseksempel på gulvlægning

Det er nært sagt umuligt at give et entydigt svar på, hvad det koster at få lagt gulv. Som det også fremgår af afsnittet ovenfor, så er der nemlig mange forskellige forhold, der skal tages højde for, hvormed prisen svinger fra opgave til opgave.

Herunder kan du dog se et eksempel på, hvad en typisk gulvlægningsopgave kan koste – der er taget udgangspunkt i markedets dyreste priser fra hovedstadsområdet. Dermed vil prisen også ofte være væsentlig lavere, hvis du bor uden for hovedstaden.

Opgavebeskrivelse for en opgave til 32.500 kr. inkl. moms:

 • Trægulv – Gulvet er lavet i træ og udført som lamel eller parketgulv på et fast underlag. Gulvets tykkelse er 14 mm.
 • Eksisterende gulv – Det eksisterende gulv fjernes, så resultatet bliver så godt som muligt. Dette er også en nødvendighed for at skabe plads til det nye gulv, hvis undergulvet er for højt
 • Træsort – Gulvet laves i fyrretræ, som er en af de mere billige træsorter. Fyrretræ giver gulvet en flot lys farve, men til gengæld er det ikke helt lige så slidstærkt som mørkere træsorter qua det tyndere slidlag
 • Fodpaneler – I priseksemplet er der også medregnet montering af nye fodpaneler, som passer til det nye gulv. Det skal både passe til en ny højde samt til udseendet på de nye gulvbrædder. Der er taget udgangspunkt i 22 meter fodpaneler
 • Areal – Gulvets areal i eksemplet er på 30 kvadratmeter, hvilket svarer til en stue på 5×6 meter.
 • Løn – Der skal naturligvis en gulvlægger til at klare opgaven, og vedkommende skal have løn. Selvom en gulvlæggers løn i gennemsnit ligger på omkring 170 kr., så vil det ofte være en anelse højere sat på fakturaen, da øvrige omkostninger også skal dækkes. Du kan forvente en typisk timepris pr. mand på mellem 4-500 kr.

Prisen på ovenstående opgave er som sagt 32.500 kr. inkl. moms. Dog skal du huske på, at der her er taget højde for markedets højeste priser, hvormed det vil være langt billigere i de fleste tilfælde.

Sørg altid for at indhente flere forskellige tilbud fra diverse gulvlæggere for at sammenligne, så du får den bedste pris.

Få 3 gratis tilbud på nyt gulv
Gratis, uforpligtende og med hurtigt svar

Fordele ved at bruge en professionel gulvlægger

Hvis du selv har skruet hænderne godt på og har forstand på gulvlægning, så kan du i sagens natur spare nogle penge på at klare dele af gulvlæggeropgaven selv. Dog skal du være meget opmærksom på diverse faldgruber.

Der skal nemlig tages højde for alt lige fra isolering og svind og udvidelse i gulvbrædderne til korrekt montering ifht. gulvets højde, undergulv mv.

Hvis du vælger at anvende en professionel gulvlægger til opgaven, kan du nyde godt af følgende fordele:

 • Du er sikret et flot og smukt gulv i første forsøg
 • Du sparer typisk penge, da gulvet bliver perfekt første gang og dermed ikke skal laves om en eller flere gange
 • Du får meget mere tid på hånden, i modsætning til hvis du selv have påtaget dig opgaven uden at være helt tryg ved udfordringerne deri
 • Du får garanti på dit nye gulv, da eventuelle fejl og mangler er dækket frem over af din leverandør

Men hvordan finder du så den bedste pris? Det ser vi nærmere på herunder:

Sådan finder du den bedste gulvlægning pris

For at finde frem til den bedste pris skal du indhente flere forskellige tilbud og sammenligne disse.

Dette er dog en omfattende og tidskrævende opgave, hvis du skal klare det hele selv. Heldigvis findes der efterhånden en række tilbudstjenester på nettet, som har klaret alt forarbejdet for dig.

Den mest populære og anerkendte inden for håndværk hedder 3byggetilbud.dk. Se videoen herunder eller læs mere om tilbudstjenesten længere nede på siden.

3byggetilbud.dk fungerer på følgende måde:

 1. Du klikker dig ind på hjemmesiden via linket her på siden
 2. Du udfylder opgaveformularen med de relevante oplysninger om dig selv og selve opgaven
 3. dk sender opgaven i udbud blandt deres forhåndsgodkendte gulvlæggere, som byder ind på opgaven
 4. Du vælger helt frit blandt de 3 tilbud, du modtager
 5. Du betaler ikke en øre, hvis du takker nej til alle 3 tilbud, hvormed tjenesten er både gratis og uforpligtende at benytte

Fordelen ved at bruge 3byggetilbud.dk til at finde en gulvlægger er dels, at du sparer store mængder tid på det opsøgende arbejde, og dels at prisen presses ned, eftersom firmaerne konkurrerer internt for at vinde dig som kunde.

Gå til 3byggetilbud.dk og få 3 gratis og uforpligtende tilbud på gulvlægning.

Mere information om gulvlægning tilbud

Vi anbefaler at bruge 3byggetilbud.dk, hvis du vil indhente gratis og uforpligtende tilbud på gulvlægning.

For at finde frem til det bedste gulvlægning tilbud, så skal du i gang med at sammenligne priser fra forskellige udbydere.

Dette kan dog være en besværlig og tidskrævende proces på egen hånd. Heldigvis er der efterhånden kommet en del forskellige tilbudstjenester frem på nettet, som klarer jobbet for dig kvit og frit.

En tilbudstjeneste indhenter typisk ca. 3 tilbud til dig fra forskellige leverandører, hvorefter du selv kan vælge frit mellem tilbuddene.

Den største og mest anerkendte tilbudstjeneste inden for tilbud på gulvlægning her i Danmark hedder 3byggetilbud.dk:

Fordele ved 3byggetilbud.dk

3byggetilbud.dk er landets mest anvendte tilbudstjeneste, når det drejer sig om byggeopgaver – herunder gulvlægning.

Herunder kan du se de primære fordele ved at benytte dig af 3byggetilbud.dk frem for at klare al arbejdet selv:

Fordel 1 – Tid

Det tager som bekendt oceaner af tid at indhente forskellige tilbud og sammenligne priser på gulvlægning selv.

3byggetilbud.dk sparer dig for rigtig meget af denne tid, da de på forhånd har samlet et stort udvalg af forhåndsgodkendte udbydere af gulvlægning og andet håndværk.

Fordel 2 – Penge

Prisen på gulvlægning kan svinge meget fra udbyder til udbyder. Derfor er det vigtigt, at du sender din opgave i udbud, da dette har to vigtige funktioner.

1: Du modtager flere forskellige tilbud fra 3byggetilbud.dk’s tilknyttede gulvlæggere, hvormed du kan vælge det bedste og billigste tilbud.

Og 2: Gulvlæggerne konkurrerer indbyrdes om at vinde din opgave, da det ene og alene er dig som kunde, der vælger. Dermed konkurrerer de også på prisen, så du kan få et billigt tilbud, mens kvaliteten fortsat er i top.

Derudover er det meget vigtigt at understrege, at du ikke betaler noget for at bruge deres service, medmindre du ender med at vælge et af de tilbud, du modtager. Du kan med andre ord helt uden forpligtelse indhente tilbud og sortere i dem, indtil du finder et godt match på pris og kvalitet.

Fordel 3 – Enkelt

Den tredje og også meget vigtige fordel ved 3byggetilbud.dk er deres enkelthed. Deres tilbudsformular er brugervenlig og meget intuitiv at bruge.

Du slipper derfor for at rode rundt mellem en bunke forældede firmahjemmesider, hvor det nærmest er umuligt at finde frem til et telefonnummer eller en e-mailadresse.

Fordel 4 – Anerkendt

3byggetilbud.dk er som nævnt en anerkendt tilbudstjeneste på nettet. De har med årene hjulpet flere hundredetusinde danskere, været tilstede på TV og generelt etableret et rigtig godt brand med et solidt omdømme.

Du får dermed, hvad du regner med, når du benytter dig af deres service. Læs eventuelt andre brugeres anmeldelser på sider såsom Trustpilot.dk for at danne dig et mere dybdegående indtryk.

Sådan bruger du 3byggetilbud

3byggetilbud.dk er enkel, nem og hurtig at bruge, når du skal til at indhente gulvlægning tilbud.

Hele processen behøver ikke at tage mere end et par minutter, hvis du har de relevante oplysninger parat, og den foregår i grove træk således:

 1. Du klikker dig ind på kontaktformularen på 3byggetilbud.dk – Du kan klikke dig direkte ind på formularsiden via de forskellige links i denne guide
 2. Du udfylder formularen med de nødvendige kontaktinformationer, så 3byggetilbud.dk har mulighed for at rette henvendelse til dig, når de har indhentet de 3 gratis og uforpligtende tilbud til dig
 3. Du beskriver din opgave så godt, som du kan. Hvis du ved, hvilken type gulv du ønsker, hvor mange kvadratmeter det drejer sig om, og om der eventuelt er andre opgaver, der skal klares i samme ombæring (f.eks. gulvafslibning, montering af paneler o. lign.), så skriver du det i opgavebeskrivelsen
 4. Når du har indsendt din beskrivelse sammen med dine kontaktinformationer, så venter du blot på, at 3byggetilbud.dk vender tilbage med relevante og skarpe tilbud, som du kan vælge imellem
 5. Når du modtager de 3 tilbud, kan du nu enten vælge at godkende et af tilbuddene, eller du kan vælge at afvise alle 3, og det har ikke kostet dig en krone
gulvlægger århus

Hvis du er tvivl om, hvilken type gulvlægning du har behov for eller med fordel burde vælge, så kan du kontakte 3byggetilbud.dk eller et gulvlæggerfirma og stille dine spørgsmål. Dette kan være en god idé at få klaret, før du indhenter tilbud.

Hvad betaler man typisk for gulvlægning?

Det er svært at give et entydigt svar på prisen på gulvlægning, da den afhænger af et utal af faktorer.

Dog skal du regne med en kvadratmeterpris på mellem 150-1.000 kroner for de mest gængse gulvtyper og materialer. Derudover skal du påregne timeprisen til gulvlæggeren, hvis du ønsker hjælp til at lægge gulvet korrekt.

Herunder ser du et udpluk af eksempler på kvadratmeterpriser på forskellige gulvtyper – Vær dog opmærksom på, at dette kun er indkøbsprisen for forbrugere hos forhandlere, og prisen inkluderer dermed ikke en evt. timepris eller andre øvrige udgifter til gulvlæggeren:

 • Parketgulv – 199-600 kr. per kvadratmeter
 • Plankegulv – 350-900 kr. per kvadratmeter
 • Laminatgulv – 150-400 kr. per kvadratmeter
 • Antikt trægulv – 450-700 kr. per kvadratmeter

Skriv en kommentar

Bemærk: Vi besvarer kun generelle spørgsmål til artiklens indhold i kommentarsporet. Hvis du ønsker at få behandlet din byggeopgave, kan du finde vores samarbejdspartner øverst på siden.