Gulvisolering er en af de bedste måder at forbedre din bolig på. Det er især effektivt til at holde din bolig varm i vintermånederne. Gulvisolering kan også reducere din varmeregning. Det bedste er, at der er tale om simpel løsning, der kan gøre en stor forskel for din bolig.
Hvad er gulvisolering?
Gulvisolering er simpelthen isolering af gulvet. Dette kan gøres på forskellige måder, men oftest ses isolering af loftet i kælderen eller stueetagen. Gulvisolering forhindrer, at varmen forsvinder igennem gulvet og dermed sikrer en mere jævn og behagelig temperatur i hjemmet.
Hvordan virker gulvisolering?
Gulvisolering virker ved at forhindre varmen i at slippe igennem gulvet. På denne måde kan temperaturen i hjemmet holdes jævn, og man undgår at bruge unødvendig energi på at opvarme et koldt gulv. Gulvisolering kan gøres på flere måder, men oftest ses isolering af loftet, kælderen eller stueetagen.
Hvorfor er gulvisolering en god idé?
Gulvisolering er en god idé, fordi det kan spare dig for mange penge på varmeregningen. Det hjælper med at forhindrer varmen i at slippe igennem gulvet og dermed sikrer en mere jævn temperatur i hjemmet. Dette betyder, at du ikke behøver at bruge så meget energi på at opvarme gulvet, og dermed kan du spare penge på din varmeregning.
Hvorfor er det effektivt?
Gulvisolering er særligt effektiv, fordi den forhindrer varmen i at slippe igennem gulvet. Gulvisolering sikrer dermed en mere jævn temperatur i hjemmet, og du behøver ikke bruge så meget energi på at opvarme gulvet. Det er særligt effektivt på varme dage, hvor den forhindrer, at varmen slipper igennem gulvet og dermed sikrer en køligere temperatur i hjemmet.
Hvordan isolerer man gulvet?
Det er flere måder at isolere gulvet på. Man kan enten isolere gulvet med et lag isolering, eller man kan lægge isolering under gulvet. Hvis man ønsker at isolere gulvet for at spare varme, så er det en god idé at isolere gulvet med et lag isolering. Hvis man ønsker at isolere gulvet for at forhindre træk, så er det en god idé at lægge isolering under gulvet.
Energitilskud og håndværkerfradrag
Hvis man isolerer gulvet, kan man få energitilskud og håndværkerfradrag. Energitilskud er et tilskud, man kan få til at isolere sit hus. Håndværkerfradrag er et fradrag, man kan få, når man bruger en håndværker til at isolere gulvet. Håndværkerfradraget er på 12.900 voksen i husstanden, det betyder altså at der kan være en del fradrag at få i forbindelse med isolering af gulvet.
Bemærk dog, at håndværkerfradraget er afskaffet per 2022. Om det genåbner på et tidspunkt vil afhænge af en ny politisk aftale i Folketinget.
Hvad er der for nogle forskellige typer isolering?
Der er mange fordele ved at isolere gulvet. Man kan som tidligere nævnt få et energitilskud, håndværkerfradrag og det kan forlænge levetiden på gulvet. Isolering af gulvet er også med til at gøre huset mere energieffektivt.
Flamingo
Er i virkeligheden ikke ret tit en god løsning. Det er nemlig ekstrem brændfarligt, og det kan derfor kun anvendes hvor der ikke er mulighed for at komme til at tænde det – Det kunne fx. ske med en ukrudtsbrænder. Det anvendes ofte til indblæsning i lukket rum, hvilket gør det kost effektivt.
Rockwool
Det er nok den mest kendte isoleringstype hos den almindelige befolkning. Den kommer ofte i bats, men kan også bruges ved indblæsning. Hvis man alligevel skal skifte gulv, så kan man med fordel udlægge Rockwool bats, og på den måde få en bedre isolering af gulvet.
Parpiruld
Parpiruld er ligesom flamingo noget der bruges til indblæsning i lukket hulrum, eller til anvendelse på loftet ved udblæsning. Ulempen ved netop denne type isolering til brug under gulvet, er at den sætter sig efter et stykke tid, og så vil der komme et lille hulrum under gulvet, og det er selvfølgelig ikke ønsket.
Styrolit
Ligner flamingo plader, og anvendes direkte oven på terrændæk. Fordelen ved Styrolit, er at både er isolering, men samtidigt også virker som radonspærre. Man sparer altså en arbejdsgang ved anvendelse af denne type isolering.
Det er dog kun muligt at isolere med den, hvis man endnu ikke har lagt gulvet, eller er ved at bygge nyt hus, eller måske blot har pillet alt gulvet op i forbindelse med renovering.
Hvad koster det at isolere gulvet?
Prisen på isolering afhænger af flere ting. Type af isolering, størrelse af huset, hvor mange vinduer og døre huset har og hvor meget isolering der skal lægges.
Det kan typisk koste mellem 5.000-10.000 kroner at isolere gulvet i et almindeligt hus.